Zingeving en ecologie
Lifestyle > Spiritualiteit
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Zondag 18 april 2021 (van 20u00 tot 22u00)

/

Zingeving en ecologie

In mijn kot

9000 Gent

€5

Basistarief: 5,00 €; UiTPAS-kansentarief regio Gent - 1.00: 1,00 €; Reductieprijs - 3.00: 3,00 €

Klimaatverandering kwam de voorbije jaren steeds meer op de politieke agenda te staan dankzij de internationale klimaatmarsen, de klimaatzaak en de verschillende klimaatrampen wereldwijd. Hoewel klimaat een veel besproken thema is, wordt het zelden besproken vanuit religieus of zingevingsperspectief. 
Vier sprekers bereiden elk aan de hand van een quote die hen inspireert uit hun religieuze/zingevingsboek een reflectieve lezing voor over ecologie en zingeving, waarna ze als panel met elkaar in gesprek gaan. Chemie leerkracht en mede-oprichter van Green Deen vzw Yasmina Akhandaf brengt een lezing vanuit islamitisch perspectief, Hoogleraar Hans Alma vanuit het humanistisch perspectief, Markus Fobelets - als aanhanger van het Hindoeïsme - vanuit het hindoeïstisch perspectief en Isfried Rodeyns vanuit het perspectief van de Quakers. Zahra El-Jadid vat de gesprekken illustratief samen, en laat ons tijdens de pauze en als slot meegenieten van haar werk.

In samenwerking met Bibliotheek De Krook, deBuren, KASK - School of Arts/HOGent, Masereelfonds, Plus, Stad Gent, Universiteit Gent - Vakgroep Wijsbegeerte en Moraalwetenschap, VOEM vzw

Begeleiders: Hans Alma, Isfried Rodeyns, Markus Flobelets, Yasmina Akhandaf, Zahra Eljadid

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker