School is Out - On Tour
Sport > Fietsen & Wandelen
WOENSDAG
30
JUNI

Woensdag 30 juni 2021

Van 13u00 tot 18u00

School is Out - On Tour

Op verschillende locaties

8400 Oostende

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Vol enthousiasme en met eindelijk weer wat leuke vooruitzichten duiken Stad Oostende en de jeugdwerkpartners de zomer in. Op woensdag 30 juni kunnen jonge Oostendenaars tijdens 'School is Out - on tour' opnieuw op een laagdrempelige manier kennis maken met het aanbod van de vele lokale vrijetijdsinitiatieven.

Verspreid in de Stad kunnen jongeren genieten van tal van sport, spel en ontspanningsactiviteiten, aangeboden door de lokale jeugdwerkpartners. Tijdens ‘School is Out – on tour’ kunnen Oostendse jongeren opnieuw op een laagdrempelige manier kennis maken met vele lokale vrijetijdspartners.

School is Out - on tour op divers locaties

In de wijk Mariakerke kan elke sportieveling volop genieten van het sportaanbod van Jeugdhuis De Takel. Toon je talenten tijdens één van de vijf buitensportenactiviteiten waaronder ook de populaire hype Spikeball! Place to be is het Geiteplein van 14.00 tot 17.00 uur.

Even verderop kan je je creatief bouwtalent showen tijdens het maken van een Rube Goldberg Machine. Een watte? Een mix-match constructie van elementen in Jeugdhuis De Korre die een domino-kettingreactie veroorzaken, spektakel verzekerd! Kom meebouwen in het jeugdhuis (Longchamplaan 29) van 14.00 tot 18.30 uur.

In de wijken Stene en Konterdam en in de Vuurtorenwijk daagt Arktos vzw jongeren uit tot een geocache avontuur. Beschik jij over een gezonde portie samenwerkingsvermogen en een goede speurneus? Twijfel dan niet en neem deel aan dit knotsgekke avontuur. Starten kan op drie locaties, telkens van 13.00 tot 16.30 uur:

Stene (Nieuwe Stad) – De Wasserette (Emiel Moysonplein)
Konterdam – Het Vogelhuisje (Havikstraat 38)
Vuurtorenwijk – OC De Ballon (Mansveldstraat 9)

Wil je liever lekker languit genieten met de voetjes in het zand? Op het strand ter hoogte van het Huis aan Zee (Zeeheldenplein) verwelkomen Habbekrats vzw en het Overkophuis je voor de feestelijke opening van hun tienerstrand! Dus trek je slippers aan, zet je zonnebril op en geniet van de zon en de heerlijke deuntjes.

Chillen met een mocktail in de hand? Het kan bij Jeugdhuis OHK. Snuif meteen ook de sfeer op in hun nieuwe locatie in de cafetaria van het oude zwembad (Koninginnelaan 1).

Tot slot kan je meebouwen aan een nieuwe skate-attractie in skatepark De Velodroom (Maria-Hendrikapark). Jeugdhuis VJOC De Kim daagt je uit om mee te bouwen aan een nieuwe halfpipe. Als kers op de taart is er de opening van de nieuwe zomerbar op deze unieke skatehotspot.

Je kan ervoor kiezen om mee te doen op één locaties maar laat je niets tegenhouden om op de verschillende locaties langs te gaan!

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker