DESCHONECOMPANIE / Muziektheater Transparant - Le Nozze
Kunst & Cultuur > Theater & Dans
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Vrijdag 11 juni 2021 (van 20u00 tot 21u20)

/

DESCHONECOMPANIE / Muziektheater Transparant - Le Nozze

Casinoplein 11, 8670 Koksijde

8670 Koksijde

€15

Basistarief: 15,00 €; -26 jaar: 10,00 €

De deurenkomedie van Mozart

Drie muzikanten en drie acteurs (met o.a. rasacteurs Ineke Nijssen en Hendrik Van Doorn als graaf en gravin) spelen alle twaalf personages uit ‘De Bruiloft van Figaro’. Met enkel de meest essentiële attributen bouwen ze het landgoed en huwelijk op van een graaf en een gravin, hun bedienden en aanverwanten. In een ultieme poging om hun liefde te doen herleven, verkleedt de gravin zich in de dienster waar de graaf een oogje op heeft. Het is het begin van een intrigerend liefdesverhaal waarin iedereen zich verkleedt in iedereen.
“Een muzikale en speltechnische krachttoer.” - Gilles Michiels, De Standaard

Regisseur Tom Goossens en pianist Wouter Deltour maakten intussen al drie schalkse bewerkingen van Mozart-klassiekers: ‘Don Giovanni’, ‘Così fan tutte’ en ‘Le Nozze di Figaro’. Je kan de voorstellingen perfect apart bekijken maar samen vormen ze de Mozart-Da Ponte trilogie die je in zijn geheel kan ontdekken aan de Westkust. Een date met ladykiller ‘Don Juan’ kan op 15 mei 2021 in Centrum Ysara te Nieuwpoort. De ultieme relatietest ‘Così’ aangaan, doe je op 10 november 2021 om 20u in De Branding, Middelkerke. Koksijde neemt de bruiloft voor zijn rekening.

regie, tekstbewerking, concept: Tom Goossens - muzikale leiding, arrangementen: Wouter Deltour - spel: Ineke Nijssen, Hendrik Van Doorn, Jef Hellemans - sopraan: Esther Kouwenhoven - piano: Wouter Deltour - saxofoon: Jolien Van De Sande - muziekdramaturgie: Lalina Goddard - scenografie, lichtontwerp: Geert Vanoorlé - kostuums: Marij de Brabandere - met steun van: Tax Shelter van de Belgische federale overheid, de Vlaamse overheid

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker