Vlorent Xhafajviool (viool) & Irina Zahharenkova (piano)
Muziek > Concerten
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Zaterdag 5 juni 2021 (van 20u00 tot 21u30)

/

Vlorent Xhafajviool (viool) & Irina Zahharenkova (piano)

Kerkplein 3

1761 Borchtlombeek (Roosdaal)

€15

Basistarief: 15,00 €; -18 en +65: 12,00 €; Gezin met kinderen: 30,00 €

Arte Amanti is een internationaal kamermuziek Festival dat z’n 12de editie viert. Het brengt uitzonderlijk jong talent en internationale artiesten naar steden en gemeenten buiten het gekende cultuurcircuit en strijkt voor het eerst neer in Roosdaal.

We beginnen met jong talent: Anna (viool) en Markyan (piano) Popil zijn broer en zus en studeren beiden aan het conservatorium van Antwerpen.
Voor het recital mogen we Vlorent Xhafaj (Albanië) op cello en Irina Zahkarenkova (Estland) op piano verwelkomen.

Vlorent Xhafaj begon op zesjarige leeftijd met cello en won op zijn 16de zijn eerste wedstrijd waarna hij zijn studies in Frankrijk verderzette bij V. Marin-Queyras aan het Regionaal Conservatorium van Parijs. Hij behaalde zijn diploma in 2003 met een unanieme eerste prijs. Vervolgens behaalde hij een master en eerste prijs cello in kamermuziek in de klas van Anne Gastinel aan het Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse de Lyon.
Ondertussen kreeg hij adviezen van grote muzikale persoonlijkheden als het Alban Berg Quartet, Philippe Muller, Enrico Dindo, Tilmann Wick, Miklos Perenyi, MarioBrunello, was hij lid van ’s werelds beste jeugdorkesten en speelde hij solo op alle continenten in de grootste en bekendste theaters met telkens warme recensies van pers en publiek.
Hij speelt regelmatig met tal van internationale en gerenommeerde orkesten, maar heeft ook een aantal vaste speelpartners, waaronder Irina Zahkarenkova, die haar master diploma behaalde in de Estonian Academy of Music and Theatre bij Prof. Lilian Semper en in de Sibelius Academy in Finland bij Prof. Hui-Ying Líu-Tawaststjerna. Naast de moderne piano studeerde ze klavecimbel bij Prof. Maris Valk-Falk en pianoforte bij Prof. Pekka Vapaavuori.
Ze was laureate bij meerdere wedstrijden waaronder de wedstrijd tijdens het Festival van Vlaanderen in Brugge (2004) voor Pianoforte.
Solo treedt ze regelmatig op in recitals in Europa en Japan en festivals en speelt als soliste met tal van internationale orkesten en werkte ze eerder samen met dirigenten als Juha Kangas, Dmitri Alexeev, Leif Segerstam, Patrick Gallaois, …
Naast haar concertoptredens geeft Irina Zahharenkova pianoles aan de Estonian Academy of Music and Theatre en in Finland aan de Sibelius Academy en werkt ze tevens als begeleidster in de Kuopio Academy.

Geweldige internationale artiesten dus die enkel op het Arte Amanti Festival te horen zijn. Niet te missen!

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker