Mindfulness basistraining
Opleidingen & Workshops > Gezondheid & Sport
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Dinsdag 20 april 2021 (van 19u30 tot 22u10)

/

Mindfulness basistraining

Zandstraat 42

2200 Herentals

€285

Basistarief: 285,00 €; Leden van De VoorZorg provincie Antwerpen: 175,00 €

03 285 43 53

Heb je er al eens eventjes bij stilgestaan dat je vele dingen automatisch doet? Je tanden poetsen, douchen … Je gedachten dwalen vaak af naar wat allemaal nog gedaan moet worden. Mindfulness leert om met je volledige aandacht in het hier en nu te zijn. Dit heeft als positief gevolg dat er minder ruimte is om te piekeren, je meer oog zal hebben voor de kleine dingen.

De training is gebaseerd op twee pijlers: de cognitieve therapie en mindfulness. Cognitieve therapie gaat uit van de interactie tussen gevoelens, gedachten en gedrag en is gebaseerd op de vaststelling dat negatieve gedachten kunnen bijdragen tot psychische klachten. Stresserende gebeurtenissen kunnen leiden tot dergelijke negatieve gedachten en onderhouden zo negatieve gevoelens en lichamelijke spanningen.
De tweede pijler is mindfulness, ook wel aandachtstraining genoemd. Het is een meditatietechniek die reeds meer dan 2 500 jaar oud is en die je moment na moment opnieuw contact laat maken met het nu.

Via de training leer je rechtstreeks met negatieve gedachten, emoties en spanningen omgaan. Zo krijg je de mogelijkheid om bewust aandacht te geven aan stresserende gebeurtenissen. Daardoor ontstaat uiteindelijk een innerlijke vrijheid.

De trainingen worden gegeven door gekwalificeerde trainers. Aan de hand van een verkennende vragenlijst wordt nagegaan of deze training geschikt is voor jou.

20.04, 27.04, 04.05, 11.05, 18.05, 25.05, 01.06 en 08.06.2021, telkens van 19.30 tot 22.10 uur

We volgen de coronarichtlijnen nauwgezet verder op en informeren de deelnemers indien nodig. Gezien de verlenging van de maatregelen, voorzien we waar we kunnen een online alternatief (eventueel voor enkele sessies). Deze online sessies zorgen voor verbinding binnen de groep en met de lesgevers. Uit feedback blijkt dat de ervaringen hiermee positief zijn. Voor meer info kan je terecht op 03 285 43 53 of [email protected]

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker