24:00 14 uur: Bekvegter, Petit Jean (Spoken word i.s.m. Bib Ieper, hoofdpodium) 16 uur: Zodiac (Artiest, hoofdpodium) 18 uur: Neva (Band, hoofdpodium) 20 uur: Black Mamba (DJ, hoofdpodium) 20 uur: Sigrid Schellen over Seks(werk) (spreker, org. Hujo, Hujo-tent) 21 uur: Deliciaz (DJ, hoofdpodium) 22 uur: ...' />
sParks festival
Evenementen
ZATERDAG
31
JULI

Zaterdag 31 juli 2021

Vrijdag 30 juli 2021 (om 14u00)

Zaterdag 31 juli 2021 (om 0u00)

Zondag 1 augustus 2021 (van 0u00 tot 23u59)

Om 0u00

sParks festival

Oudstrijderslaan 1

8900 Ieper

€2

Basistarief: 2,00 €

Op vrijdag 30 juli, zaterdag 31 juli en zondag 1 augustus kan je in Ieper naar sParks in het Hamiltonpark. Dit festival heeft een eigenzinnige insteek. Het is geen traditioneel muziekfestival. Het unieke vormt de combinatie van een muziekprogramma met een inhoudelijk programma: sprekers, workshops, een debat. Je kan er genieten van optredens van Stef Camil Karlens, The Singalong Band (met Eric Melaerts), Black Mamba en TLP. En iets opsteken van sprekers als Kurt Van Eeghem, Lara Taveirne, Christophe Busch, Jean Paul Van Bendegem en Aminata Demba. Maar het programma is uitgebreider dan dat, en gericht naar jong en oud. Je komt er 3 dagen urenlang aan je trekken. Je vindt er sfeer en gezelligheid maar ook diepgang en prikkeling, samen met je vrienden of in gezinsverband. Op vrijdag is het programma vooral gericht naar de leeftijd 16 tot 30 jaar maar ook dan is iedereen welkom.

Hoop en optimisme -kenmerkend voor de vrijzinnig humanistische levensbeschouwing- lagen aan de basis van het initiatief van het huisvandeMens Ieper om dit festival te organiseren. Hoop om terug te mogen vieren, voluit te leven nadat we het virus klein gekregen hebben. Het festival kreeg zo de naam ‘sParks’ mee. Het gaat knetteren, het gaat vonken van hoop geven.

Het festival zal doorspekt zijn met thema’s die humanisten belangrijk vinden en onder de aandacht willen brengen. Dat is in eerste instantie bewust leven (duurzaamheid, ecologie). Er zal o.a. enkel vegetarisch eten te verkrijgen zijn. Andere thema’s zijn: kritisch denken, zelfbeschikkingsrecht, solidariteit, verbondenheid, zingeving, maatschappelijke betrokkenheid, verdraagzaamheid en mensenrechten.

Er is heel wat kinderanimatie voorzien en reken op voldoende eet- en drankgelegenheid. Op vrijdag zijn er workshops graffiti, rap en hiphop en spoken word i.s.m. Bib Ieper. Hujo, de vrijzinnig humanistische jeugdvereniging, nodigt op sParks ook enkele sprekers uit die interessante én relevante onderwerpen uit de doeken zullen doen. Dit in een supergezellige nomadentent. Zij brengen hiermee het project '‘t Vrije Brein' naar Ieper, dit draait om filosoferen en discussiëren in een sfeervolle setting in een beperkte kring.

Samengevat zal je op sParks kunnen ontmoeten, bijleren, ontspannen, genieten, ontdekken en verbonden zijn.

Een dagpas aan 2 euro reserveren kan via www.sparksfestivalieper.com.

Het aantal bezoekers per dag is beperkt tot 500 personen. Als je reserveert, rekenen we ook op je komst!

De partners bij het festival zijn het Humanistisch Verbond Ieper, Hujo en Bibliotheek Ieper.

PROGRAMMA

sParks festival Ieper Dag 1 vrijdag 30 juli
14:00 > 24:00

14 uur: Bekvegter, Petit Jean (Spoken word i.s.m. Bib Ieper, hoofdpodium)

16 uur: Zodiac (Artiest, hoofdpodium)

18 uur: Neva (Band, hoofdpodium)

20 uur: Black Mamba (DJ, hoofdpodium)

20 uur: Sigrid Schellen over Seks(werk)
(spreker, org. Hujo, Hujo-tent)

21 uur: Deliciaz (DJ, hoofdpodium)

22 uur: ...

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker