Heldenleven | Online boekvoorstelling
Kunst & Cultuur > Theater & Dans
MAANDAG
21
SEPTEMBER

Maandag 21 september 2020

Van 15u00 tot 16u00

Heldenleven | Online boekvoorstelling

De Coninckplein 25

2060 Antwerpen 6

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Op 9 september presenteert Behoud de Begeerte ‘Heldenleven’ in Bibliotheek Permeke. Door toedoen van de coronacrisis is 'Heldenleven' slechts voor een beperkt aantal mensen toegankelijk. De voorstelling wordt opgenomen. Op 21 september is de online boekvoorstelling - gratis - te zien.

’Heldenleven’ is een programma rond twee publicaties van Jan Vanriet: de onlangs verschenen dichtbundel ’Heldenleven’ en ’Collected Stories', de catalogus bij de schilderijententoonstelling (vanaf 19 september) in De Zwarte Panter te Antwerpen.

In ’Heldenleven’ probeert het verleden haasje over met het verleden te spelen. ‘Heldenleven’ verkent heden en verleden; herinneringen zijn niet inwisselbaar, beelden, geuren en sensaties uit vroegere tijden leiden een eigen bestaan. De gedichten en gouaches van Jan Vanriet zijn een grote volksopstand tegen het vergeten – soms tegen beter weten in. ‘De tijd neemt niet alles weg.’ Het samenspel van al die fonkelende details en eeuwigdurende dubbelzinnigheden maakt van het heldenleven dat we onszelf toedichten een oefening in verwondering.

Voor de catalogus van ’Collected Stories’ schreef Jan Vanriet enkele toelichtingen over de inhoud en de achtergronden van zijn werk. Ze worden aangevuld met een essay van de Poolse dichter Adam Zagajewski.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker