100 x Congo
Kunst & Cultuur > Tentoonstellingen
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Za 3 oktober 2020 - Ma 13 september 2021

/

100 x Congo

Hanzestedenplaats 1

2000 Antwerpen

€10

Basistarief: 10,00 €; 12 tot en met 25 jaar, ouder dan 65 jaar, groepen vanaf 12 personen: 8,00 €; jonger dan 12 jaar, begeleiders van mensen met een handicap, schoolgroepen met leraar (leerlingen tot 26 jaar), Museumpas: 0,00 €; museumpassmusées: 0,00 €

In 2020 is het exact honderd jaar geleden dat Antwerpen, in volle koloniale tijd, zijn Congolese museumcollectie verwierf. Wat zijn de verhalen achter de Congolese objecten? En hoe belandden ze in de havenstad? De expo zet honderd unieke Congolese werken centraal en gaat in op hun betekenis voor diverse Congolese volken. Je leert over de impact van christelijke missies op de Congolese cultuur en over de blik van Congolezen op de ‘witte’ (mundele).

Beeldvorming
Tijdens de expo ontdek je de vroege contacten tussen Europa en Afrika, portretten van Afrikanen door de ogen van Antwerpse meesters en de aanwezigheid van Congolezen op de wereldtentoonstellingen in Antwerpen.

Het MAS nodigt je uit om na te denken over de beeldvorming van Afrikanen doorheen de tijd. De expo is ook een gelegenheid om stil te staan bij de betekenis van Congolese kunst, vroeger en nu, en de manier waarop de Congolese museumcollectie in Antwerpen tot stand kwam.

In het kader van de tentoonstelling werkt het MAS samen met Belgische en Congolese kunstenaars en onderzoekers en gaat het in dialoog met Antwerpenaren, zowel van Belgische als Afrikaanse afkomst.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker