muziekfestival met tal van muziekensembles : ANGELNIGHT op 18/09
Evenementen
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Zaterdag 18 september 2021 (van 0u00 tot 23u59)

/

muziekfestival met tal van muziekensembles : ANGELNIGHT op 18/09
Lux

Marktplein 1

2950 Kapellen

€28

Basistarief: 28,00 €; voorverkoop: 25,00 €; namiddag: 0,00 €

Muziekfestival ANGELNIGHT 2021

Op zaterdag 18 september 2021 vindt de jaarlijkse Angelnight plaats, een muziekfestival ter ere van Angela Baekelmans, zangeres van Have Some Jazzfun. Het KAS-festival is uitgegroeid van een puur jazz-evenement tot een mix van diverse interessante bands en artiesten.

Na een feestelijk en geweldig muzikale 10de editie vorig jaar moet het dit jaar weer eenzelfde prachteditie worden. Er treden ’s avonds 3 ensembles op: The Blue Heathens, Night’n Gale en Tine en Pieter Embrechts.

Night ‘n Gale
is een popduo bestaande uit Goele De Raedt & Marianne Carlier. Dit duo brengt een repertoire van musical tot pop, zoals “Pokerface” van Lady Gaga en “Umbrella” van Rihanna, maar dit alles in een geheel eigen versie.

The Blue Heathens
is de band rond de Spaanse trompettist Angel J Calvo Pérez (Radio Muzak, Murga Armada, Sindicato Sonico, ...). Ze brengen de authentieke hot sound, typerend aan de jazzbands van New Orleans en Chicago in de jaren twintig en dertig. De band speelt ook geregeld als marching band op festivals, maar doet evengoed de jazzclubs en concertzalen aan met hun podiumact met zangeres Hanne Peetermans (ook bekend van Bottle of Moonshine).

Tine & Pieter Embrechts
Broer & zus: ras-performers, begenadigd vertellers én ook nog eens buren in Borgerhout die een tuin delen. De laatste jaren waren ze elkaar muzikaal gezien een beetje uit het oog verloren, maar de lockdown bracht daar terug verandering in.
Op verzoek van en vriendin-verpleegster namen ze samen vanuit hun bubbel hoopvolle liedjes op voor mensen die door ziekte aan hun bed gekluisterd waren en geen bezoekers mochten ontvangen. De reacties logen er niet om. Geestig, ontroerend en bezield blijken de stemmen van broer en zus een prachtige blend te hebben. Dat ontging niemand en plots volgde een hele reeks interactieve, online-concerten en een mooie concertreeks op de Zomer van Antwerpen 2020.
Met het muzikale vuur terug aangewakkerd staan ze samen op het podium met een greep uit Pieters Nederlandstalige repertoire, klassiekers uit Tines Jukebox 2020 en enkele prachtige Engelstalige covers.
Twee stemmen en één gitaar.
Less is more en meer moet dat niet zijn.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker