Horse head - Frederik Buyckx
Kunst & Cultuur > Tentoonstellingen
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Zo 26 september 2021 - Zo 28 november 2021

/

Kunstlaan 5

3500 Hasselt

In Horse head documenteert Frederik Buyckx (°1984, Antwerpen) de bestaande connectie tussen mens en natuur in de geïsoleerde levensstijl van semi-nomadische herders in Kirgizië. Hij onderzoekt hoe mens en dier samenleven, in welke mate ze van elkaar afhankelijk zijn en hoe ze omgaan met de meedogenloze kracht van de natuur. 

Isolement is een cruciale factor in zijn werk. De uitgestrekte leegte in majestueuze berglandschappen voorbij de laatste nederzetting is het gebied dat Buyckx aantrekt als persoon en dat hij als fotograaf verkent. Het resultaat zijn vaak monumentale landschappen waarin de bewoners lijken te verdwalen of zelfs vervagen. 

De overweldigende schoonheid van deze locaties staat vaak in schril contrast met de kwetsbaarheid waaraan men hier blootgesteld wordt door de barre omstandigheden en het onvoorspelbare karakter van moeder natuur. Dat intrigerende evenwicht is wat de fotograaf toont in zijn herkenbare visuele stijl. 

Frederik Buyckx studeerde fotografie in Gent en werd in 2013 bekroond met de World Press Photo Award. In 2017 haalde hij de shorlist van de ZEISS Photography Award en werd hij uitgeroepen tot Photographer of the Year tijdens de prestigieuze Sony World Photography Awards. Buyckx is een geëngageerde beeldreiziger die ons eerder al een pakkend inzicht gaf in het leven in Albanië (Moving Albania), de situatie van de favela’s in Rio voor de wereldbeker voetbal (Jezus, make up and footbal) en in het leven van de Braziliaanse mijnwerkers (Garimpeiro).

© Frederik Buyckx 
frederikbuyckx.com

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker