Cinema Urbana: Amazing Grace
Film
ZATERDAG
26
SEPTEMBER

Zaterdag 26 september 2020

Van 21u00 tot 23u59

Cinema Urbana: Amazing Grace

Minkelersstraat, Zurenborg

2600 Berchem (Antwerpen)

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Aretha Franklin, de beste soulstem aller tijden, besluit in 1972 dat het onrustige Amerika na de moord op Martin Luther King en de rassenrellen, nood heeft aan hoop en vertrouwen. Op het toppunt van haar roem keert ze terug naar haar muzikale roots: de gospel. Haar twee optredens in de New Temple Missionary Baptist Church worden gefilmd door de jonge regisseur Sidney Pollack. De beelden blijven jarenlang op de planken liggen, tot ze onlangs werden afgestoft en opgepoetst tot een zinderende maar ook heel intieme documentaire. Een pure registratie, zonder franjes, maar wat kan je nog meer verlangen wanneer je meegevoerd wordt door de spirituele kracht en bezieling van Aretha Franklins stemgeluid?

Wat is er zaliger dan een fijne film in de buitenlucht op een warme zomeravond? Op verzoek van velen, terug van eventjes weggeweest: Cinema Urbana, een reeks gratis topfilms op het grote doek aan de Schelde.

Neem je eigen zitje en kussens mee om extra comfortabel te zitten of zoek samen met je bubbel een plekje op de grond. Vergeet bij koudere avonden je zachte fleece deken niet! Neem zeker ook je mondmasker mee.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker