Toontje met zijn Verken
Evenementen > Circussen & Kermissen
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Zaterdag 18 januari 2020 (van 18u00 tot 20u00)

/

Dorpsplein 1

3110 Rotselaar

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Zoals elk jaar nodigen de Landelijke Gilde, het Davidsfonds, het zangkoor Sint-Cecilia en onze pastoor Peter Kastekkere uit op het ‘Feest van Sint-Antonius’ .
Zoals al zoveel jaren sinds de 17de eeuw – sommigen zeggen zelfs sinds 1477 - worden in onze gemeente rond het feest van Sint-Antonius varkenskoppen (en boter) geofferd en na de hoogmis per opbod verkocht. De opbrengst gaat steeds naar projecten waarvoor mensen uit Rotselaar zich inzetten.
Dit jaar steunen we een voorstel van Jos Massie, onze vertrouwde en trouwe oproeper bij de verkoop, een onderwijsproject in Lodja, Congo: ‘Ekimanyelo vzw’.
Deze vzw biedt, omdat onderwijs een basisrecht is voor iedereen, gratis onderwijs aan. Armoede mag niet uitsluiting betekenen. Het project streeft ernaar zoveel mogelijk meisjes aan te trekken: waar meisjes onderwijs volgen, vergroot hun rol binnen de gemeenschap en zal de armoede teruggedrongen worden.
Een plezierig weetje. Zuster Victoria, de tante van onze voorzitter werkte tussen 1930 en 1965 in het ziekenhuis van Lodja waar ze gedurende een hele tijd medewerkster was van de Vlaamse lepradokter Frans Hemerijckx.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker