LAZARUS & Robbin Rooze
Kunst & Cultuur > Theater & Dans
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Vrijdag 27 maart 2020 (van 20u00 tot 0u00)

/

LAZARUS & Robbin Rooze

Kerkstraat 24

9200 Dendermonde

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

* Er wordt een andere datum gezocht voor deze voorstelling *

Op 23 september 1971 laat Mario Roymans zich opsluiten in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel. Tussen twee passages van de nachtsuppoosten door, snijdt hij het doek De Liefdesbrief van Johannes Vermeer uit het kader. Via de pers eist hij 200 miljoen Belgische frank, te schenken aan de slachtoffers van de hongersnood in het toenmalige Oost-Pakistan (Bangladesh). Tien dagen later, na een tamelijk spectaculaire achtervolging, wordt Roymans roemloos ingerekend.

LAZARUS en Robbin Rooze slaan de handen in mekaar voor een combinatie van theater en film met deze ‘heldendaad’ als uitgangspunt: kunst roven voor het goede doel. In een spannende vertelling die speelt op de scheidslijn tussen waarheid en fictie, tussen woord en beeld, worden vragen gesteld over de reële waarde van kunst en de grenzen van goeie bedoelingen.

credits
van en met: Koen De Graeve, Pieter Genard, Günther Lesage, Ryszard Turbiasz, Aminata Demba,​ Iliass Bellaajal, ​Izzy Ismaïl L'hamiti, Robbin Rooze, Maaike Somers (stage) --- kostuum Karen De Wolf lichtontwerp Stef Stessel --- een productie van ARSENAAL/LAZARUS met steun van de taxshelter van de Belgische Federale Overheid coproductie Perpodium --- foto Guy Kokken

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker