Archeologiedagen: inspiratiemoment voor organisatoren
Evenementen
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Donderdag 17 juni 2021 (van 16u30 tot 18u10)

/

Archeologiedagen: inspiratiemoment voor organisatoren

Provincieplein 1

3010 Leuven

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Programma
Erfgoed en de digitale trein. TGV, IC en boemel … of toch maar fietsen en wandelen?
Het digitale heeft definitief zijn intrede gedaan in de erfgoedwereld. Moeten we mee op die trein springen en wat zijn dan de mogelijkheden? Zijn er succesformules of zaken die je beter vermijdt?

Aan de hand van enkele recente initiatieven vanuit het bredere erfgoedveld tonen we aspecten die ook voor de archeologische sector nuttig en bruikbaar zijn.

Met een app in de hand … Twee ervaringsdeskundigen aan het woord.
Marijke Wouters vertelt je hoe ze vrij snel en eenvoudig een archeologische wandeling met izi.TRAVEL in elkaar stak. Leen Vandaele neemt je mee op avontuur met de veelzijdige Erfgoedapp. Van beide applicaties krijg je voor- en nadelen toegelicht en praktische tips die je helpen bij je keuze en bij de realisatie.

Zegt een beeld meer dan 1000 woorden? Archeologische reconstructietekeningen
Er is heel wat verbeeldingskracht nodig om de droge verzamelde archeologische data en grondplannen tot leven te brengen. Voor niet-kenners is het vaak onbegonnen werk. Reconstructietekeningen zijn hiervoor een ideaal en kostenefficiënt hulpmiddel dat nog te vaak vergeten wordt! Hoe pak je dit aan, welke informatie heb je nodig, en wat wil je juist tonen?

Drie duo’s, telkens een illustrator en een archeoloog, geven jullie aan de hand van hun casus een inkijk in hun werkwijze en visie en gaan kort in debat.

‘Jong geleerd inspireert!’
Els Otte neemt je mee langs het educatief aanbod en biedt inspiratie om tijdens de Archeologiedagen actief met kinderen en jongeren aan de slag te gaan.

Kies je doelgroep en daag hen uit om te zoeken naar verhalen die aansluiten bij onderwerpen die hen boeien zoals leven en dood, goed en kwaad, liefde en geluk, ... Hoe pak je dat aan?

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker