Vlaanderen Feest in de Abdij van Park
Evenementen > Circussen & Kermissen
ZONDAG
11
JULI

Zondag 11 juli 2021

Van 0u00 tot 23u59

Vlaanderen Feest in de Abdij van Park

Abdij van Park 7

3001 Heverlee (Leuven)

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Vlaanderen ontdekt de wereld
Beleef een korte muzikale wandeling rondom de abdij met Iers-Keltische muziek van het duo Rudy Velghe en Julien Biget, de unieke internationale muziek van ‘Birds of Passage’ (met Shalan Alhamwy, Jonas Malfliet, Florian Deschepper en de Deens-Koerdische zangeres Luna Ersahin, die een prachtige mix van muziek uit het Midden-Oosten en West-Europa brengen) en tenslotte het Irakees-Franse duo Hussein Rassim en Juliette Lacroix op oud en cello.
Start om 11, 12 en 13 uur - Afstand: ongeveer 2,5 km - Duur: ongeveer 2 uur - Max. 25 deelnemers per groep.
Plaats van afspraak: onder de overkapping van het podium op het binnenplein van de abdij.
Kinderpret!

De ReisRus ontdekt de abdij.
Ga samen met de ReisRus op muzikale ontdekkingstocht rondom de abdij. Lenny komt uit België. Andrei komt uit Rusland. Andrei reist de hele wereld rond. Hij is een ReisRus! Hij sliep tussen de gorilla’s in de bomen van Afrika, slingerde met zijn koffertje aan de lianen in Brazilië en hij zong ooit een onderwaterlied voor de dolfijnen in de Indische Oceaan! En toch heeft Andrei nog nergens gevonden wat hij echt zoekt… Misschien vindt hij het rondom de abdij van het Park.
Start om 10 uur - Afstand: ongeveer 2,5 km - Duur: ongeveer 2 uur - Max. deelnemers: 25 kinderen met ouders - Leeftijd: 5 t.e.m. 8 jaar - Spel: Lennaert Maes & Andries Boone

Picknick
Tussen 10u en 13u kan je gezellig picknicken met je bubbel op het Neerhof. Breng je eigen picknickmand mee, de stad trakteert op koffie, fruitsap en een koffiekoek!
De Beiaard weerklinkt!
Tussen 15u en 16u kan je genieten van een beiaardconcert i.h.k.v. Leuven Bells met muziek van 900 jaar Norbertijnen gebracht door de Middelburgse beiaardier Janno den Engelsman.

Red & Lily
RED is een echte superheld. Tenminste, dat denkt hij zelf. In zijn dromen maakt hij de meest fantastische dingen mee! Hij ontmoet het mannetje op de maan, hij redt de koning van Luilekkerland en zelfs de tandenfee! LILY vindt de verhalen van RED dubbel-leuk, maar gelooft ze hem ook? RED & LILY is een ode aan de fantasie, een inspirerende voorstelling voor jong en oud!
Start om 16 uur - Duur: 50 minuten - Max. deelnemers: 200 kinderen met ouders - Leeftijd: 5 t.e.m. 11 jaar - Spel: Lennaert Maes & Fleur Hendrickx

Avondconcert WÖR
WÖR pompt nieuwe energie in 18e-eeuwse melodieën uit België met een groove die aanstekelijk werkt, aangedreven door het strakke tempowerk van gitaar en baritonsax. Aangevuld met riffs op accordeon, een scheurende viool en melodieuze doedelzakken kleuren ze originele muziek en zetten ze een krachtige sound neer. WÖR tourt sinds 2015 intensief door Europa, Canada, Australië en de VS. WÖR is één van de genomineerden voor de beste live-act bij de Flanders Folk Awards 2021.
Ze brengen het programma ‘Over Torens – zendmasten avant la lettre’ met melodieën uit beiaardhandschriften uit België. De beiaard was min of meer de radio van de late Middeleeuw...

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker