Sint-Rochusverlichting
Evenementen > Circussen & Kermissen
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Woensdag 15 augustus 2018 (van 0u00 tot 0u00)

/

Ten Drossaarde 1

3200 Aarschot

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

De jaarlijkse Sint-Rochusverlichting is ongetwijfeld het grootste toeristische evenement van de stad Aarschot. Duizenden kaarsjes zorgen elk jaar opnieuw voor een sfeervol en feeëriek geheel en lokken duizenden bezoekers naar de ‘Parel van het Hageland’.

Duizenden kaarsjes toveren de Aarschotse gevels en straten om in fabelachtige beelden

Op de avond van 15 augustus wordt naar jaarlijkse traditie alle elektrische verlichting in Aarschot en de omliggende wijken gedoofd tussen 21 uur en middernacht en hult de stad zich in een donker gewaad. De inwoners van Aarschot verlichten hun woningen dan met duizenden kaarsjes en ook de handelaars wordt gevraagd om hun etalages sfeervol te verlichten. Een prachtige gewoonte die de gezellige Demerstad onderdompelt in een magische sfeer. Het feeërieke schouwspel heeft elk jaar opnieuw opvallende extra’s te bieden en wordt steeds gekruid met tal van toeristische en culturele activiteiten.

Hoe het begon

De Sint-Rochusverlichting is ontstaan uit een belofte van de Aarschotse bevolking om op de vooravond van het naamfeest van Sint-Rochus, patroonheilige van de stad, kaarsjes te ontsteken als de inwoners gespaard zouden blijven van de pest. In het verleden zou Sint-Rochus de Aarschottenaars immers meermaals van de Zwarte Dood hebben bevrijd. Uit dankbaarheid werd aanvankelijk het stadhuis jaarlijks met kaarsjes verlicht op 15 augustus. Rond 1850 raakte deze mooie traditie steeds meer verspreid doorheen de hele stad.

De sfeervolle Sint-Rochusverlichting is uniek en nergens eerder gezien. Een echte aanrader en een bezoekje meer dan waard!

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker