Wereldvluchtelingendag 2021 - online panelgesprek & filmvertoning
Kunst & Cultuur > Lezingen & Debatten
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Zaterdag 19 juni 2021 (van 20u00 tot 22u00)

/

Wereldvluchtelingendag 2021 - online panelgesprek & filmvertoning

Kantienberg 9

9000 Gent

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Op zaterdag 19 juni nemen we de tijd om de situatie van vluchtelingen in de kijker te zetten samen met een panel en kortfilmvertoningen.

De vluchtelingencrisis is immers één van de grootste en schrijnendste uitdagingen in de wereld, waarmee we ook in onze straten, wijken en steden worden geconfronteerd. Zorg voor de meest kwetsbaren is iets dat alle levensbeschouwingen met elkaar verbindt. De Interlevensbeschouwelijke Werkgroep Gent wil daarom graag mee helpen sensibiliseren en zoeken naar oplossingen en presenteert een avondvullend programma op zaterdag 19 juni.

Programma
° Online streaming ‘VerteL’: in deze kortfilm staat ontmoeting centraal. Nic Balthazar plaatste twee mensen, een met een migratieachtergrond en één zonder, in een verder lege kamer. Met een heel positief resultaat!

° Online streaming ‘Wij zijN Mensen’: een aangrijpende kortfilm vol getuigenissen over de situatie van vluchtelingenkinderen en-jongeren. Om stil van te worden.

° Panelgesprek over de vluchtelingenproblematiek met Kati Verstrepen, Tetty Rooze en John Vandaele, gemodereerd door Nic Balthazar. We gaan op zoek naar antwoorden op vragen als ‘Waarom is er in deze wereld migratie?’, ‘Wat is de internationale en politieke context van de problematiek?’, ‘Hoe kunnen landen daarmee omgaan?’, ‘Is er een alternatief voor het VN-migratiepact?’.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker