Verbergt de natuur zich?
Lifestyle > Spiritualiteit
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Donderdag 22 april 2021 (van 20u00 tot 22u00)

/

Verbergt de natuur zich?

In mijn kot

9000 Gent

€5

Basistarief: 5,00 €; UiTPAS-kansentarief regio Gent - 1.00: 1,00 €; Reductieprijs - 3.00: 3,00 €

Bestaat de natuur of bestaat ze niet? Antropologen hebben lange tijd beweerd dat de natuur een verkeerd soort concept is dat slechts in het Westen kon ontstaan. In tijden van het antropoceen wordt gezegd dat de natuur, opgevat als iets wat los staat van mensen, niet langer bestaat, want er is niet meer op deze planeet dat niet op een of andere wijze door de mens is geïnfecteerd. Daar staan opvattingen tegenover die stellen dat we om strategisch-politieke redenen dienen vast te houden aan het natuurconcept: wat kunnen we immers nog beschermen als er geen natuur meer is om te beschermen?
In zijn lezing zal René ten Bos (Radboud Universiteit) een oude Griekse wijsheid in herinnering brengen: "De natuur houdt ervan zich te verbergen" (Phuseoo kruptesthai philein). Wat betekent deze oude, vaak aan Herakleitos toegeschreven wijsheid en wat kunnen we er nu nog van leren?

In samenwerking met deBuren, Het zoekend hert, KASK - School of Arts/HOGent, KU Leuven - Hoger Instituut voor Wijsbegeerte, Masereelfonds, Plus, Stad Gent, Universiteit Antwerpen, Universiteit Gent - Vakgroep Wijsbegeerte en Moraalwetenschap, VOEM vzw, VUB - Vrije Universiteit Brussel

Begeleiders: Herbert De Vriese, Quinten Van Cauwenberge, René ten Bos

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker