'Off Track' - duotentoonstelling Katrien Pandelaers (keramiek) & Camille Va...
Kunst & Cultuur > Tentoonstellingen
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Zaterdag 5 juni 2021 (van 11u00 tot 21u00)

Zondag 6 juni 2021 (van 11u00 tot 18u00)

Maandag 7 juni 2021 (van 14u00 tot 18u00)

Dinsdag 8 juni 2021 (van 14u00 tot 18u00)

Woensdag 9 juni 2021 (van 14u00 tot 18u00)

Donderdag 10 juni 2021 (van 14u00 tot 18u00)

/

Hendrik Conscienceplein 20

2000 Antwerpen

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Katrien Pandelaers - hedendaagse keramiek

Ik ben licentiaat vertaler Frans en Spaans van opleiding en heb ook een master na master behaald in de Internationale Politiek en Diplomatie. Als jongere wilde ik de wereld rondreizen en koos daarom deze twee wereldtalen. Als kind volgde ik al keramiekworkshops en vond dit zo leuk dat mijn ouders het tuinhuis als atelier voor mij inrichtten. Hier zat ik vaak te kleien met een vriendin. Ik bouwde ook toen al voornamelijk beelden, vazen, kommen met de hand op. We stookten vaak raku en pit-fire. Later volgde ik keramiekworkshops in De Cirkel in Brasschaat en na mijn studies, ben ik les gaan volgen aan de Academie van Schone Kunsten in Antwerpen. Hier leerde ik nog beter observeren en ontdekte ik de sponsachtige vormen. Ik experimenteerde er ook veel met texturen. Ik vervolgde deze opleiding aan het IKO in Hoogstraten.
Ik ben geïntrigeerd door organische vormen en kleuren en vind mijn inspiratie dan ook in de natuur. De texturen van bomen en planten, vormen van stenen en takken, holtes in bomen en rotsen en ook de schaduwen vind ik knap. Ik zoek de grens op van het materiaal en laat vervormingen ontstaan. Het uitdagende is om deze vervormingen juist bij te sturen en zo mijn sponsachtige objecten te creëren.
Vaak heb ik op voorhand wel een specifiek idee uitgewerkt maar om de vormen niet te statig te maken, gebruik ik soms technieken die ervoor zorgen dat de beperkingen van het materiaal mee het resultaat van mijn abstract werk bepalen. Dit samenspel geeft me een heerlijk vrij gevoel.

Camille Van de Velde - schilderijen en inkttekeningen

I studied at St-Lucas school of art in Antwerp after which I continued my studies in Florence, Italy. There I met, and still work to this day, with the most fabulous teachers I could have wished for. I learned a great deal about different art forms and how they all inform one another. Although I mainly paint, this approach shaped me as a multi-disciplinary artist. I was also engaged in fascinating theoretical studies in Art History and Critical Theory.
In my work I choose to use the medium which I feel puts my message across best. This can be drawing with pencil, ink, charcoal or using text, objects, images, paper and oil paints. Often this work will translate into paintings, but many mediums work depending on what needs to be said.
My work is diverse, however there is an underlying 'red thread' which looks at duality. Finding where those seemingly opposite aspects merge and how they essentially belong to the same 'seed' is my underlying narrative. If both reconcile, a kind of third space opens up, where a different dialogue can give shape to new thinking paradigms.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker