Bubbel-Sessie | Don Vitalski & Veston Van Gool
Kunst & Cultuur > Theater & Dans
DONDERDAG
29
APRIL

Donderdag 29 april 2021

Van 20u15 tot 23u00

Steenweg op Mol 3

2360 Oud-Turnhout

€15

Basistarief: 15,00 €

Wat maakt de Kempen zo speciaal? De Kempen van Goorend tot Witgoor. Het fascinerende rijk van Essen tot Herselt, van Okselaar tot Balen. Van “El Passo” in Wuustwezel tot Bobbejaanland in Lichtaart en van de Lilse Bergen tot het Zilvermeer. Dàt ongelooflijk dynamische, soms wat onderschatte wonderland, wordt door Vitalski en Veston helemaal tot leven gebracht.

Vitalski mijmert over de biografieën van Micha Mara, Staf van het Ijsboerke, Staf van Shoeconfex. En hij definieert: wat is nu precies de “Kempische droom”? Wat zijn nu trouwens de meest typisch Kempische eetgerechten? Wat zijn “dobbele witjes”? En wat bedoelt een Kempenaar als hij zegt: “Slaagt uw eigen gaai”?

Kleischieter Steven van Gool weet Vitalski’s zoektocht naar de ware bronnen van de Kempenaar soms tot kalmte te brengen, met zijn adembenemend virtuoze interpretaties van ‘s lands allergrootste Kempenbarden: Marc Dex, Louis Neefs, the Wolfbanes, Natalia, Margriet Hermans, Zjef van Uytsel.

Vitalski en Veston, beiden geboren Kempenzonen, duiken voor deze voorstelling terug tot aan hun allerdiepste wortels. Nostalgisch - maar ook vooruitstrevend. Hilarisch, maar ook leerrijk. Het meest veelzijdige portret van de Kempen ooit. Terloops doorprikken zij de leugenachtige mythes rond de Kempen, die in waarheid dus helemaal niet “stil” zijn, maar die juist rock-‘n-roll zijn. Langzaam maar zeker wordt in deze voorstelling de harde kern blootgelegd, van de echte aard van wat voortaan officieel wordt genoemd: De Kempenkrak.

Verteller: Vitalski
Zang, gitaar: Steven van Gool

Een Bubbel-Sessie is een corona bestendige voorstelling in een gezellige setting en voor een beperkt publiek (max. 80 personen).

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker