Basisworkshop objectfotografie – ‘Eén beeld zegt meer dan duizend woorde...
Evenementen
WOENSDAG
8
DECEMBER

Woensdag 8 december 2021

Van 19u00 tot 21u30

Basisworkshop objectfotografie – ‘Eén beeld zegt meer dan duizend woorde...

Oude Beurs 27

2000 Antwerpen

€5

Basistarief: 5,00 €; als erfgoedvrijwilliger: 5,00 €; voor andere doeleinden (tewerkgesteld in de erfgoedsector, tewerkgesteld of als vrijwilligers actief in een andere sector, …): 15,00 €

Wat?

Er wordt gezegd dat één beeld meer zegt dan duizend woorden, maar is dit wel waar? Foto’s laten ons toe dingen te herkennen, maar dan moeten dat natuurlijk wel goede foto’s zijn. Hoe pak je dat aan? Want verschillende objecten en materialen vragen een andere aanpak.

Waarom?

Optimalisatie van je databank: de laatste jaren wordt er steeds meer ingezet op de digitalisering van onze erfgoedcollecties. Gegevens registreren in databanken is één kant van het verhaal, maar een registratie zonder goede foto’s is niet compleet.
Foto’s maximaal inzetten: goede foto’s van je collectie kan je hergebruiken in je communicatie en publiekswerking, bijvoorbeeld bij erfgoedevenementen.
Ben jij geïnteresseerd in fotografie en wil je leren hoe je jouw erfgoedcollectie optimaal in beeld kan brengen? Dan ben je aan het juiste adres!
Wat haal je eruit?

Na deze vorming:

Kan je met fotografie aan de slag om je erfgoedcollectie te verrijken.
Heb je basisinfo verkregen over hoe je verschillende materialen en objecten uit je erfgoedcollectie het best in beeld brengt.
Kan je jouw beelden ook inzetten voor communicatie of publiekswerking.
Wie is de lesgever?

Lesgever Charles Strijd, ondertussen reeds enkele jaren met pensioen, werkte jarenlang als fotograaf bij het Archief van het OCMW van Gent (vandaag Stadsarchief Gent). Hier was hij verantwoordelijk voor het fotograferen en digitaliseren van (veel religieuze) objecten en oude geschriften. Daarvoor was hij werkzaam bij de Provinciale Zeeuwse Courant te Vlissingen en Terneuzen als fotojournalist, en ook als freelance fotograaf voor vele instellingen in Zeeland. Zijn opleiding als vakfotograaf volgde hij aan de Nederlandse Fotovakschool te Apeldoorn en Den Haag.

Wanneer en waar?

De workshops vinden plaats op de onderstaande data en locaties, steeds van 19u00 tot 21u30 (ontvangst vanaf 18u45). Het gaat telkens om dezelfde workshop die op verschillende locaties wordt georganiseerd. Gezien het thema is het niet mogelijk om deze vorming online te organiseren. Mochten de coronamaatregelen het niet toelaten dan zullen deze workshops op een later tijdstip hernomen worden.

Maandag 8 november 2021: Kasteel La Motte, Lumbeekstraat 20, 1700 Dilbeek.
locatiepartner: Erfgoedcel Pajottenland-Zennevallei
Maandag 15 november 2021: STeM, Zwijgershoek 14, 9100 Sint-Niklaas (er is een parking aan het museum)
locatiepartner: Erfpunt Onroerend Erfgoed Waasland
Maandag 22 november 2021: OC De Coorenaar, Georges Coornaertdreef 7, 8792 Waregem
locatiepartner: Davidsfonds Desselgem
Woensdag 1 december 2021: Het Stadsmus, Guido Gezellestraat 2, 3500 Hasselt
Woensdag 8 december 2021: Herita, De Wolsack, Oude Beurs 27, 2000 Antwerpen
Prijs

Erfgoedvrijwilligers genieten van het kortingstarief en betalen 5 euro. Voor alle anderen bedraagt het inschrijvingsgeld p...

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker