Citadelic Summer 21: Black Sea Songs (Turkse muziek van rond de zwarte zee me...
Muziek > Concerten
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Woensdag 18 augustus 2021 (van 19u00 tot 20u30)

/

Citadelic Summer 21: Black Sea Songs (Turkse muziek van rond de zwarte zee me...

Citadelpark z/n

9000 Gent

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Van harte welkom op de al weer 14de editie van het Citadelic Summer festival in het Citadelpark. Niet in mei maar in augustus dit jaar. Citadelic is de organisatie van het onafhankelijke kleine Gentse label, el NEGOCITO Records, bijgestaan door heel wat
mensen gepassioneerd door muziek. Wij zijn trots om ook dit jaar jullie te kunnen laten proeven van bands en ensembles die zich vaak situeren in de zone buiten de periferie van de 'main stream' jazz... Originaliteit, de onderbuik van de maatschappij, het ontwikkelen van een eigen stem en de muzikale zoektocht aangaan is wat van jazz een wereldwijde kunstvorm heeft gemaakt. Heel wat interessante muzikanten komen langs maar na de barre tijden die we hebben gekend blijven we toch vooral de Belgische kaart trekken met o.a. Jeroen Van Herzeele, Stéphane Galland, Tuur Florizoone, Steven De Bruyn, Bram De Looze, Fulco, Bart Maris, Ben Sluijs, Roland Van Campenhout om er maar een paar op te noemen...
Maar liefst 6 dagen lang (13-18 augustus) muzikaal avontuur, daar tekenen wij voor met meer dan 25 concerten maar ook met een heus hedendaags kunstenparcours van onze organisatiepartner Croxhapox. We hopen dat u er evenzeer van geniet, dat we samen het Citadelpark even kunnen omtoveren tot een epicentrum van geïnspireerde momenten en gezellig samenzijn, tot een plaats waar creatie voorop staat en waar u kan luisteren naar eigentijdse improvisatiemuziek in een prachtig decor. Naast verkwikkende muziek kan u bij ons doorlopend genieten van een zomerse hap en een frisse dronk, u aangeboden door El Negocito.

black sea songs
op wereldreis . akoestisch, kleurrijke en tijdloze muziek van de zwarte zee

De vermaarde Belgische klarinettist Joachim Badenhorst vergezelt voor Black Sea Songs het Amsterdamse duo Sanem Kalfa (zang, elektronica) en George Dumitriu (viool, gitaar). Samen duiken ze in de rijke, traditionele muziek uit het gebied rond de Zwarte Zee. Oude Ottomaanse melodieën krijgen een hedendaagse invulling met elektronische accenten en open improvisaties.

Juist door het prachtige spel van Dumitriu en Badenhorst en de magische zang van Kalfa openbaart zich een muzikale wereld die doet smachten naar de Zwarte Zee, op zijn minst in je dromen en gedachten.

sanem kalfa . zang & elektronica
george dumitriu . viool & gitaar
joachim badenhorst . rieten

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker