Aperitiefconcert: Essence - Kugoni Trio
Muziek > Concerten
ZONDAG
20
MAART

Zondag 20 maart 2022

Van 11u00 tot 12u15

Aperitiefconcert: Essence - Kugoni Trio

Forum 9

2870 Puurs (Puurs-Sint-Amands)

€12

Basistarief: 12,00 €; Vrijetijdspas: 10,00 €

Kugoni Trio keert terug naar de essentie. Muziek van eigen bodem en klassiekers staan centraal om het publiek een nieuwe beleving van klassieke muziek te laten ervaren. Met de cohesie tussen de piano, de viool en de saxofoon brengt het trio de klassieke kamermuziek in haar puurste vorm.


Programma:
Astor Piazzolla- Cuatro Estaciones Porteñas

Dimitri Shostakovich- Five pieces

Jeroen D'hoe- Prayer
opgedragen aan Kugoni Trio

Piet Swerts- Retro
opgedragen aan Kugoni TrioHet Kugoni Trio is met zijn unieke bezetting (piano, viool en saxofoon) een graag geziene gast op de nationale en internationale podia sinds zijn oprichting in 2010.

Het Kugoni Trio is een veelgevraagd ensemble in talrijke culturele centra in België en concerteerde al in heel wat prestigieuze Belgische concertzalen als BOZAR, Flagey (Brussel), de Bijloke (Gent), de Academiezaal van Sint-Truiden, AMUZ en deSingel (Antwerpen) en het Concertgebouw van Brugge. Bovendien kreeg het Kugoni Trio uitnodigingen voor festival- en cultuurdagen als Iedereen Klassiek (Brugge), Cultuurmarkt (Antwerpen), KlaraFestival (Brussel), Klara in de Singel (Antwerpen), BumaClassical (Utrecht), Gaudeamus Muziekweek (Utrecht), Belgian Music Days en Festival Van Vlaanderen. In het buitenland concerteerde het ensemble op uitnodiging in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Engeland, Italië en Litouwen.

Het trio legt een extra focus op Belgische muziek en is bijgevolg een bron van inspiratie geworden voor hedendaagse componisten. Zo geeft het ensemble jaarlijks meerdere compositieopdrachten en creëerde het reeds meer dan dertig werken van componisten als Erik Desimpelaere, Jeroen d’Hoe, Wilfried Westerlinck, Benjamien Lycke, Jan Van Landeghem, Jan-Hendrik Van Damme, Mathias Coppens en Pieter Schuermans. Buitenlandse opdrachten werden gegeven aan Kristina Arakelyan (2017), Gareth Moorcraft (2017), Bianca Bongers (2018) en Nimrod Borenstein (2018).

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker