Colori della Luce
Kunst & Cultuur > Tentoonstellingen
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Vrijdag 14 februari 2020 (van 20u00 tot 23u00)

Zaterdag 15 februari 2020 (van 13u00 tot 18u00)

Zondag 16 februari 2020 (van 13u00 tot 18u00)

Zaterdag 22 februari 2020 (van 13u00 tot 18u00)

Zondag 23 februari 2020 (van 13u00 tot 18u00)

/

Colori della Luce

Baalsebaan 287

3128 Baal (Tremelo)

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Expo "Colori della luce" door

Mieke Coeckelbergh olieverf

Dominiek Timmermans fotografie

Kristin Meerschaert keramiek

Dochters van Eva dansMieke Coeckelbergh, schildert al 20 jaar, zij doorliep de academies in Werchter en Leuven. En heeft al een heel parcours doorlopen.

Zij doet om de 2 jaar mee aan de Hagelandse Kunstroute, (bij haar thuis), en organiseer zelf ook regelmatig een nieuwe tentoonstelling, om haar nieuwe werk te delen. Zij laat ons weer kennismaken met kleurrijk werk, olieverf op doek.

Zij wordt geïnspireerd door de natuur, maar deze keer ook door haar nieuwe leraar, Tom Liekens. Sinds september 2019 bezoekt zij weer een academie, dit keer in Herentals.

Zij schilderde 9 jaar in eigen atelier, en was op zoek naar nieuwe invloeden en wegen. Deze keer begeeft zij zich terug meer richting abstract werk. Zoals altijd sterk, met kleur, licht en beweging.

Kristin Meersschaertkwam in Miekes leven als haar collega vormingswerker bij Zorg-Saam en al gauw als "haar baas" in diezelfde organisatie. Snel bleek dat ze niet alleen een passie delen voor het inspireren van mensen tot authentieke verbondenheid, maar ook een passie voor creativiteit. Die twee gedeelde passies, gecombineerd met een gezonde dosis humor, monden uit in een warme vriendschap.
Kristin ging 14 jaar naar de tekenschool in Sint-Gillis-Waas en Sint-Niklaas. Na omzwervingen in onder andere Portugal en Tanzania, kriebelde de drang om weer creatief te zijn en startte ze in 2015 de keramiekopleiding in het IKA, Instituut voor Kunst en Ambachten, in Mechelen. Onder de deskundige begeleiding van Tine Dodion, Bruno Vermeiren en Jan Marechal ontdekte ze het plezier om creaties te maken uit klei. Dit jaar werkt ze aan haar afstudeerproject van het vijfde jaar.
Ze toont hier werken uit haar zoektocht. Ze wil vorm geven aan het thema verbondenheid, verbindende communicatie. Ze is hiervoor geïnspireerd door de prachtige canyons die ze deze zomer in Amerika heeft bezocht.

Haar partner Dominiek Timmermansgroeide op tussen Afrikaanse kunst en kreeg op die manier het oog voor schoonheid en de aandacht voor creativiteit mee. Toen hij het enthousiasme van Kristin merkte over haar opleiding keramiek, besloot hij om een jaar later aan de opleiding fotografie te starten, in hetzelfde IKA in Mechelen. Dit atelier wordt begeleid door Bernaded Dexters en Rio Staelens. Wie Mieke en Jef een beetje kennen, die voelen het al aan dat Dominiek en Jef via de fotografie ook een gedeelde passie hebben!
De overweldigende schoonheid van de natuur in Amerika, en in het bijzonder van de Antilope Canyon, kon niet ontsnappen aan de lens van Dominiek en leverde prachtige beelden op. Deze beelden heeft hij dit jaar creatief bewerkt in het kader van een atelieropdracht en die zijn hier ook te bewonderen.

Eén zaal is ingericht met het thema “Antelope Canyon”, Mieke met olieverfwerk, Kristin Meerschaert met Keramiek, en Dominiek Timmermans met foto’s. Op de openin...

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker