EXPO : Moving into light
Kunst & Cultuur > Tentoonstellingen
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Zaterdag 15 juni 2019 (van 9u00 tot 18u00)

/

EXPO : Moving into light

Bondgenotenstraat

1190 Vorst

GRATIS

EXPO Dechen Verschueren Mirjam van Baardwijk 03/05/2019 - 23/06/2019

Moving into light neemt je mee op reis door het recente werk van Mirjam van Baardwijk en Dechen Verschueren . Het werk van Mirjam en Dechen bestaat uit foto’s, schilderijen, tekeningen en collages geïnspireerd op hun gedeelde nieuwsgierigheid voor de ondoorgrondelijkheid van Azië.


Centraal in het werk van Mirjam staat haar fascinatie voor de verschillende facetten van het dagelijkse leven vermengd met fantasiebeelden. Als Mirjam reist, neemt ze haar boekjes mee en vult ze die met tekeningen en collages. Die gebruikt ze als verdieping voor haar werk. Haar recente serie tekeningen zijn kamers waarin ze heeft geslapen tijdens haar reizen in Azië. Ze tekent haar kamers zoals ze die zelf het liefste ziet; vol kleur, verborgen herinneringen en dromen. In deze kamers komen fantasie en werkelijkheid samen en laat ze stukjes dromen achter.
Als ik reis, dan beweeg ik. Door beweging komt ruimte vrij om te fantaseren. Dat is goed voor mijn geest. En dan ga ik tekenen.


Het werk van Dechen is een expressie van haar innerlijke wereld vol kleuren en vormen die de kijker uitnodigen op ontdekking te gaan. Dechen is een visual storyteller. Ze leefde lange tijd in India en reisde rond met een camera en een rugzak vol verf en penselen. Leerde er lokale technieken als Batik en Thangka schilderen. De werken uit die periode zijn als een dagboek vol herinneringen aan kamers en plekken, mensen en hun verhalen. Dechen’s recente werk bestaat uit Soul Art ®. Een creatieproces ontwikkeld door Laüra Hollick dat gebruik maakt van creativiteit om toegang te krijgen tot je innerlijke, soms verborgen, wereld en wijsheid.
Soul Art maakt het onzichtbare zichtbaar en nodigt uit om te spelen in de tuin van creativiteit. Elk werk is een nieuw avontuur. Het is mijn h-ART-medicijn.Moving into Light vous fait voyager à travers les oeuvres récentes de Mirjam van Baardwijk et Dechen Verschueren. Les créations de Mirjam et Dechen consiste de photos, peintures,

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker