PHILEMON
Muziek > Concerten
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Zaterdag 18 september 2021 (van 16u55 tot 17u25)

/

PHILEMON

Fortbaan 2

2870 Puurs (Puurs-Sint-Amands)

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Philemon staat voor de herontdekking van melodieuze kracht. In zijn lo-fi pop zinderen invloeden uit sixties, nineties en hedendaagse indiefolk door. Met muzikale moleculen van onder andere The Beatles, Grandaddy, Elliott Smith of Andy Shauf creëert Philemon een rijke, harmonieuze chemie. Ongewone akkoordenprogressies en uitgekiende arrangementen binnen een organische structuur vormen de eigenzinnige Philemon-signatuur.

Anton De Boes, de man achter Philemon, groeide op in een muzikaal nest. Als zoon van een Beatles-freak en een muzieklerares kreeg hij melodieën en toonladders met de paplepel ingegoten. Zijn eerste muzikale stappen zette De Boes als bassist. In 2017 ontpopte hij zich tot songwriter en frontman: Philemon was geboren. Met de release van debuutsingle ‘Tomorrow’ kon hij meteen rekenen op bijval. Na zijn deelname aan Humo’s Rock Rally besloot de Sint-Niklazenaar er vol voor te gaan.

Diverse opnamesessies met producer Pascal Deweze bezorgden Philemon een contract bij indielabel 62TV Records (M. Ward, Girls in Hawaii, The Tellers). ‘Are You Coming To Get Me’ werd als single gereleaset.
Intussen is Philemon een band geworden en toonde het zijn collectieve talent als voorprogramma van onder andere Dope Lemon, Foxwarren (Andy Shauf), Phosphorescent en Stef Kamil Carlens. Philemon zette zijn samenwerking met Pascal Deweze voort en nam zijn eerste EP op. ‘Hourglass’ is het resultaat, een verzameling van zes aanstekelijke indiepopsongs.

“Z'n prachtige stem en warme song vullen zo je kamer en je lijf, om er een hele tijd te blijven plakken. De jury smeltte dan ook als een marshmellow bij dit talent uit Sint-Niklaas en hoorde zelfs invloeden van The Beatles, en je moet weten: ze horen dat graag!” Selectie De Nieuwe Lichting Studio Brussel 2021.


Voor dit optreden heb je een gratis dagticket nodig. Dat reserveer je in de webwinkel. Breng ook je Covid Safe Ticket en je identiteitskaart mee.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker