Hoe kunnen we vanuit PE aandacht hebben voor rouw?
Opleidingen & Workshops
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Woensdag 22 september 2021 (van 20u30 tot 22u00)

/

Hoe kunnen we vanuit PE aandacht hebben voor rouw?

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Veel mensen die afscheid hebben moeten nemen van een dierbare in Coronatijden, hebben dat op een manier moeten doen, die het nog moeilijker maakt het verlies een plek te geven. We willen samen nadenken op welke manieren we recht kunnen doen aan mensen die rouwen. Wat kun je bijvoorbeeld doen met Allerzielen en Allerheiligen? Wat zijn de kansen van een troostplek? Wat voor initiatieven kunnen genomen worden voor nazorg aan mensen die rouwen? Aan deze vragen willen we binnen de best practice ruimte bieden.
De bijeenkomst staat open voor leden van een team pastorale eenheid en vindt plaats binnen de digitale omgeving van Zoom. Inschrijven is op basis van interesse.  
We engageren ons om de waardevolle suggesties kort na de best practice te bezorgen aan alle teamleden, zodat ook wie de best practice niet kon volgen er mogelijk mee aan de slag kan gaan.   Inschrijven Graag steeds via: [email protected] Vervolgens krijgt u de benodigde informatie om te kunnen deelnemen aan deze zoomsessie. We vragen u om direct bij inschrijving via het opmerkingenveld antwoord te geven op de volgende vragen: Zijn er van jullie uit goede voorbeelden van (na)zorg voor mensen die rouwen (ook los van Corona)? Zou je daarover iets willen inbrengen tijdens de avond? Zijn er ook concrete zorgen of vragen rondom het zorgdragen voor mensen met rouwervaringen? Welke vraag wil je zeker beantwoord zien in dit thema? De volgende Best Practices vinden plaats op: Dinsdag 11/1 van 20.30 uur-22 uur Maandag 9/5 van 20.30 uur-22 uur

In samenwerking met Vlaamse Overheid

Activity Members: Anke Mertens, An Verheyen, Jan Caljon, Juan Luyten, Myriam Smits, Steven De Schamphelaere

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker