Zwanen (7+) - BRYGGEN & Hanne Struyf
Kunst & Cultuur > Theater & Dans
ZATERDAG
22
JANUARI

Zaterdag 22 januari 2022

Van 19u30 tot 20u30

Zwanen (7+) - BRYGGEN & Hanne Struyf

Kunstlaan 5

3500 Hasselt

€14

Basistarief: 14,00 €; +65: 14,00 €; -25: 12,00 €; familieABO: 12,00 €

Over zwanen worden de wildste dingen verteld. Dat het betoverde meisjes zijn. Dat wanneer ze hun zwanenkleed uittrekken, ze terug normaal zijn. Dat witte zwanen nieuwe baby’s van een andere wereld naar de onze brengen en dat zwarte zwanen net het omgekeerde doen, maar dan met zielen van de doden. Dat ze, als ze kwaad briesen, mensen aanvallen en botten breken. En dat ze voor ze sterven plots heel mooi kunnen zingen. Of dat een zwanenjong er niet uit ziet én het beroep van zwanenmeester echt bestaat. 

Schrijver Nico Boon (nominatie Taalunie Toneelschrijfprijs) maakt een razend spannend nieuw verhaal en actrice Hanne Struyf zal dat vertellen. Hanne speelde eerder bij Hanneke Paauwe, MAAS en LAIKA en zakte ook met haar eigen gezelschap De gezusters Hirngespint al af naar Hasselt. Regisseur Nico Sturm speelde bij hetpaleis, BRONKS en fABULEUS en ken je als acteur ook van Witse, Flikken, De smaak van De Keyser en Van vlees en bloed. 

Op het podium staan ook zwanen: meisjes, maar ook jongens. Die zorgen voor de mooiste zwanenmuziek die je ooit hoorde van Grieg, Sibelius, Tsjaikovski, Saint-Saëns en zelfs Pärt en Glass.

Zwanen is dé ideale grote zaalvoorstelling op een winterse zaterdagavond! 

concept & dramaturgie Liesbet Vereertbrugghen / tekst Nico Boon / regie Nico Sturm / verteller Hanne Struyf / strijkorkest BRYGGEN - Bruges Strings / muzikale leiding Jolente De Maeyer / accesoires Eva Sauermann / coproductie deSingel Antwerpen / met dank aan Pantalone / © Fatinha Ramos
bryggenstrings.be

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker