Hedendaagse en moderne kunst van Congo
Kunst & Cultuur > Tentoonstellingen
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Vr 26 februari 2021 - Zo 28 februari 2021

/

Hedendaagse en moderne kunst van Congo

nvt

1000 Brussel

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Voor de eerste keer wijdt Stanley's veiling een volledige verkoop aan Congolese kunst. Het team van Wiligama Art heeft een selectie gemaakt uit meer dan zestig jaar picturale creatie. De vruchtbare artistieke creatie van dit land biedt de gelegenheid voor een exclusieve verkoop. Deze uitzonderlijke editie presenteert moderne en hedendaagse werken van gevestigde en opkomende kunstenaars. De academici van Kinshasa en de populaire schilders van vier generaties zijn in deze collectie vertegenwoordigd. Hun werken roepen een Congolese identiteit op door de voorouderlijke cultuur, het dagelijkse leven en de natuurlijke omgeving weer te geven, elk met de eigen stijl en innemende interpretatie van de werkelijkheid van de kunstenaars.

De catalogus presenteert een uitbarsting van warme kleuren uit het land van de majestueuze Congo-rivier. Van de moderne werken vermelden we Pilipili's natuurtafereel, Kakinda's veelkleurig universum, Amisi's vurige streken en Mumpasi's krachtige personages. Wat de hedendaagse schilderijen betreft, kunnen we de bijzondere futuristische visie van Bers Grandsinge op de mensheid belichten. Kunstenaars als Dolet Malalu of Kura Shomali brengen een elitair stempel en een kenmerkende stijl en dringen zich op de internationale markt op. Natuurlijk laat deze collectie de grote namen van de Congolese schilderkunst niet achterwege, zoals Cheri Cherin, Moke Fils, JP. Mika of JC. Lofenia.

Deze Afrikaanse kunst wordt ook gekenmerkt door haar geschiedenis. De schilderkunst van Vatunga is een voorbeeld van strijdbaarheid, de kunstenaar gebruikt de kunst om zowel het verleden als het heden aan te pakken met nauwgezet werk, een nauwkeurig penseel en een boodschap die een betere maatschappij wil opbouwen. Zo heeft de kunstenaar Leopoldo II afgebeeld met honderden kleine afbeeldingen van zijn slachtoffers, een wraakzuchtige en noodzakelijke aanklacht.

Deze eerste editie is een exclusiviteit die ongetwijfeld een vaste waarde zal worden in ons huis, gezien het potentieel van de kunstenaar en zijn opkomst op de internationale markt. Met deze verkoop pleit Stanley's veiling voor de verspreiding van de Congolese kunst op de markt door zich te richten tot verzamelaars, amateurs maar ook tot diegenen die nieuwsgierig zijn naar deze rijke en originele kunst.

Gesproken talen : Engels, Frans

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker