Zijn we allemaal racisten?
Kunst & Cultuur > Lezingen & Debatten
ZATERDAG
11
DECEMBER

Zaterdag 11 december 2021

Van 14u00 tot 15u00

Zijn we allemaal racisten?

Goswin de Stassartstraat z.n.

2800 Mechelen

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Deelnemers van deze bijeenkomsten kijken samen naar een videocollege van Universiteit Vlaanderen. Daarin geeft een wetenschapper een korte toelichting over een bepaald wetenschappelijk domein of vraagstuk. De aanwezige wetenschapper-docent beantwoordt nadien alle kritische vragen van het publiek over dit onderwerp. Deze bijeenkomsten duren telkens één uur. Het vraagt dus niet veel tijd om tot nieuwe inzichten te komen!
"Djiezes, dat is echt weer typisch en niet toevallig dat het een jood/Marokkaan/zwarte/moslim/kafir/Waal/blanke bourgeoistrut... is!" Betrap jij jezelf ook soms op dit soort gedachten? Je mag het toegeven, want het is perfect normaal dat je soms dat soort dingen denkt. Wat niet wil zeggen dat je het ook luidop moet zeggen! Luister naar professor Van Overwalle en leer hoe racisme soms aangeboren is én hoe je ermee kan omgaan! Dr. Dounia Bourabain (VUB) beantwoordt nadien al jouw vragen!
Met de steun van IMD Antwerpen.

In samenwerking met Hannah Arendt Instituut, Het Predikheren, Humanistisch verbond Mechelen, Thomas More Hogeschool Mechelen

Activity Members: Dounia Bourabain

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker