Opus XIII: La Divina Commedia - Centrumharmonie
Muziek > Concerten
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Zaterdag 17 april 2021 (van 20u15 tot 22u30)

Zondag 18 april 2021 (van 14u00 tot 16u30)

/

Opus XIII: La Divina Commedia - Centrumharmonie

Werft 32

2440 Geel

“The more a thing is perfect, the more it feels pleasure and pain.”
Dante Alighieri dichtte reeds in de veertiende eeuw over perfectie, iets wat de Centrumharmonie nauw aan het hart ligt. Tijdens de dertiende editie van hun jaarlijkse Opusconcerten stellen ze La Divina Commedia centraal. De gelijknamige orkestsymfonie van Robert W. Smith staat op het programma.
Dit vierdelige opus magnum vormt de rode draad doorheen een avondvullend muzikaal programma, waarbij de trouwe luisteraar zichzelf zal herkennen in een balans tussen pittig uitdagend muzikaal werk en sfeerscheppende muziek van het lichtere genre. Naast Dante’s hemel, hel en vagevuur zal ook de aarde verlaten worden in werken zoals Beyond the Horizon van Rossano Galante en Apollo XIII van James Horner. Traditiegetrouw wordt hier nog een vleugje solistenwerk aan toegevoegd om het geheel compleet te maken.
Dirigent Koen Dries en zijn orkest werken met dit concert toe naar hun deelname aan het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade in de zomer van 2021. Dompel jezelf samen met de Centrumharmonie onder in de buitenaardse sferen tijdens Opus XIII en beleef een muzikale avond op hoog niveau.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker