Online - Een beter milieu begint niet bij jezelf
Opleidingen & Workshops
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Donderdag 17 september 2020 (van 20u00 tot 21u30)

/

Online - Een beter milieu begint niet bij jezelf

Drie Eikenstraat 65

2650 Edegem

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

“Een kernwapenvrije wereld begint bij jezelf!” Dat klinkt idioot, niet? Maar niet veel idioter dan “een beter milieu begint bij jezelf”.

Al twintig jaar horen we dat we ons gedrag moeten aanpassen: van het licht uitdoen als je de kamer verlaat tot afval sorteren en de kraan dichtdraaien wanneer je je tanden poetst. Het resultaat is bekend: de temperaturen blijven omhoog gaan en de biodiversiteitsindex omlaag. Het was dus duidelijk niet genoeg.

In ‘Een beter milieu begint niet bij jezelf’ maakt Jaap Tielbeke komaf met het refreintje dat persoonlijke gedragsverandering en de zegen van de technologie ons zullen redden. Wat we echt nodig hebben is verandering op grote schaal: politieke verandering via politieke beslissingen. Echte alternatieven in plaats van symptoombestrijding.

Is alle hoop dan al niet verloren? Niet volgens Jaap Tielbeke die in ‘Een beter milieu begint niet bij jezelf’ op enkele pijnlijke plekken drukt, maar ook laat zien dat er hoop is. En dat het echt nog kan, bewijst de corona-crisis. Als het echt moet, dan durven we nog. Gelukkig maar. Hoog tijd om diezelfde urgentie in te zetten voor de klimaatproblematiek. Want de impact daarvan zal voor de volgende generatie veel groter zijn dan die van het virus waar we nu met open mond naar zitten te staren.

Jaap Tielbeke (1989) is journalist en redacteur bij De Groene Amsterdammer. Sinds 2015 schrijft hij over klimaatverandering.

Iez Thiry (Radio Centraal) gaat live via ZOOM in gesprek met Jaap Tielbeke. Na inschrijving ontvangt u een link om te kunnen deelnemen.

Organisatie: Masereelfonds Antwerpen, Elcker-Ik, Hart boven Hard Antwerpen, De Groene Waterman

Praktische informatie
De link naar de online webinar wordt bezorgd na inschrijving via:

https://www.elcker-ik.be/InformCMS/preview/index.php?pag_id=550288&cty_id=2872

Inschrijven kan tot 16.09.20. Na inschrijving krijg je, voor de start van de online boekbespreking, een inloglink.

Het is ook mogelijk om dit te volgen via de livestream op de Facebookpagina’s van Elcker-Ik Centrum, Masereelfonds Antwerpen en Hart boven Hard Antwerpen.

Bestel dit boek, dat je zeker moet lezen, bij De Groene Waterman – www.groenewaterman.be

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker