Nieuwe datum: VRT Bigband Feat. Bent Van Looy
Kunst & Cultuur > Theater & Dans
ZATERDAG
9
OKTOBER

Zaterdag 9 oktober 2021

Van 20u00 tot 23u59

Nieuwe datum: VRT Bigband Feat. Bent Van Looy

Liersesteenweg 25

2547 Lint

€18

Basistarief: 18,00 €; +60: 16,20 €; -26: 12,60 €

MUZIEK - Na enthousiast onthaalde producties als Back To Swing - a Tribute to Sinatra, de prachtige Sacred Concerts van Duke Ellington en 100 jaar Ella Fitzgerald, komt de VRT Bigband met een nieuw programma: een theatertour met niemand minder dan Bent Van Looy, een unieke stem uit de Vlaamse pop.

De muzikale samenwerking tussen de VRT Bigband en Van Looy begon in 2017, toen hij door Radio 2’s De Eregalerij werd gevraagd om van het nummer Wat een leven van Louis Neefs een nieuwe versie op te nemen. Hij zei daar toen over: “Ik zong nog niet vaak in het Nederlands (...) maar dit nummer was een unieke kans. Bovendien droomde ik er altijd al van om op te treden met een big band. De gelegenheid om nu het nummer Wat een leven te herwerken, kwam op het juiste moment.” Deze samenwerking werd een geslaagde hommage aan de grootste ambassadeur van de Vlaamse kleinkunst en stond tien weken
lang in de Vlaamse Top 50.

Bent Van Looy neemt dit keer zijn eigen nummers en die van zijn helden onder handen; ze krijgen een nieuw, Nederlandstalig jasje en worden tijdens deze theatertour begeleid door swingende blazers en de stomende ritmesectie van de VRT Bigband.

Bent Van Looy brak door als frontman van de Belgische band Das Pop om daarna een eigen solocarrière uit te bouwen. Verder is Van Looy ook actief als drummer bij Soulwax en als coach in The Voice Van Vlaanderen. Op tv is hij te zien in het programma Culture Club en hij fungeerde als inspiratie voor de reeks Fiskepark. Bent heeft nog meer talent en creëerde een eigen modelijn: The Jante Law.

De VRT Big Band werd eind 2009 opgericht in een nostalgische bui naar de gloriedagen van de legendarische BRT Big Band en het BRT Jazzorkest. De VRT Big Band groeide uit tot een volwaardige speler in de Vlaamse jazz-scene onder leiding van dirigent Dree Peremans (Rebirth::Collective, Jef Neve, Brussels Jazz Orchestra, Lady Linn,...).

Zang Bent Van Looy Live muziek VRT Bigband (16 muzikanten) Dirigent Dree Peremans

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker