Watskeburt, lage landen? Lezing door Peter Van Dyck
Kunst & Cultuur > Lezingen & Debatten
DONDERDAG
1
OKTOBER

Donderdag 1 oktober 2020

Van 20u00 tot 22u00

Watskeburt, lage landen? Lezing door Peter Van Dyck

Bleumerstraat 68

3680 Maaseik

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Tijdens deze muzikale soundtrack komt u meer te weten over de muziek in uw eigen taal dan u ooit voor mogelijk hield!
Journalist en muziekfanaat Peter Van Dyck stelde met Watskeburt, lage landen? een ware eregalerij samen van het Nederlandstalige lied. Voor het boek, uitgegeven bij Lannoo, groef hij in leven en werk van bekende helden, vergeten goden en rijzende sterren aan het Nederlandse en Vlaamse muziekfirmament: van volkszangers en cabaretiers tot polderrockers, beatniks, nederhoppers en frithoppers. Een cultuurgeschiedenis - van na de Tweede Wereldoorlog tot heden - die de brug slaat tussen jong en oud, Vlaams en Nederlands, levenslied en hiphopbeat.
Tijdens de lezing deelt de auteur allerlei leuke anekdotes en weetjes met het publiek. De auteur deelt inzichten in hoe inspiratie werkt bij liedjesschrijvers, over hoe een stroeve zangtaal de creativiteit aanzwengelt, over de grote diversiteit binnen het Nederlandstalige lied, over de ontelbare kruisbestuivingen tussen Vlaanderen en Nederland en over de frappante overeenkomsten tussen levensliedzangers en hedendaagse rappers.
Peter Van Dyck (1965) is allround journalist en tekstschrijver. Tussen 1989 en 2006 was hij muziekjournalist bij Joepie en Focus Knack. Nadien ging hij geen enkel onderwerp uit de weg. Hij schrijft even graag over management, mobiliteit, technologie en wetenschappelijk onderzoek als over sport, cultuur, lifestyle en human interest. Maar de liefde voor muziek blijft toch zijn grootste passie.
Omwille van de Corona-maatregelen gaan wij er voorlopig vanuit dat we het aantal beschikbare plaatsen drastisch moeten beperken. Wil je deze lezing bijwonen, stuur dan een e-mail naar [email protected] of bel naar 089 564 074. en wij houden u op de hoogte.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker