Kapellmeister 'Per Canto e Violino'
Muziek > Concerten
ZATERDAG
9
OKTOBER

Zaterdag 9 oktober 2021

Van 20u15 tot 21u45

Kapellmeister

Groenplaats

3621 Rekem (Lanaken)

€12

Basistarief: 12,00 €; +60j: 9,50 €; -26j: 6,00 €

Met het programma ‘Per Canto e Violino’ zet het ensemble Kapellmeister een focus op de geestelijke cantates uit de Duitse Hoogbarok. Deze muzikale psalmzettingen bereikten in de figuur van Buxtehude een waar hoogtepunt. Net als in zijn klavierwerken bracht hij een breed stilistisch palet dat virtuositeit en reflectie in perfecte balans hield. Geen wonder dat de jongere generatie met Hanff, Pachelbel en Telemann hierdoor begeesterd deze traditie verderzetten. Uit de Weense hofkapel klinken daarnaast instrumentale parels van de violisten Bertali en Schmelzer en de reiziger Froberger.
Kapellmeister staat voor het repertoire van Duitse barokmuziek en wil op historische én verfrissende wijze de muzikale kern naar het publiek overbrengen: ontroering en reflectie, spektakel en verwondering. Zo houden solocantates en kamermuziek het evenwicht tussen het religieuze en profane, het meditatieve en het concertante.
De musici van Kapellmeister treden voorts op in ensembles als Bachplus, Vlaams Radio Koor, Ricercar Consort, Il Gardellino.
www.kapellmeister.info

Sopraan: Kristien Nijs, barokviool: Marieke Vos, barokcello: Herlinde Verheyden, klavecimbel: Denis Roosen

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker