Filosofisch café (online)
Opleidingen & Workshops
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Maandag 15 februari 2021 (van 20u00 tot 22u30)

/

Filosofisch café (online)

€3

Basistarief: 3,00 €

> reserveren

In deze babbelzieke wereld worden veel meninkjes verkondigd en overtuigingen rondgestrooid. Niet zo in een filosofisch café. Daar zoek je argumenten en fundamenten voor overtuigingen. Je toetst je eigen mening aan die van anderen. Je voert een open dialoog, in groep, op zoek naar een antwoord op een fundamentele vraag. Het streven naar inzicht staat er centraal, niet gelijkhebberij. Een filosofisch café is zoveel als een filosofisch laboratorium, zonder denkmeesters of aangeleerde afhankelijkheid. Het is denken zonder dogma's en zonder titels. 
De instrumenten die je hebt zijn je eigen denken, je ervaring en... de verwondering, zo oud en krachtig als de eerste filosofie. Een filosofisch café is telkens anders, gemaakt door de deelnemers, met een ervaren gespreksleider die het proces mee bewaakt en aanwakkert.
Voorkennis is niet vereist, een open geest is voldoende.
Aangezien dit filosofisch café online wordt georganiseerd vragen we expliciet om op voorhand in te schrijven, het aantal deelnemers wordt beperkt tot 15. De vraag die nu voorligt, is deze keer eerder een stelling, vaak geciteerd, afkomstig uit een inmiddels klassieke tekst: Uw kinderen zijn uw kinderen niet! Hoezo?

In samenwerking met Cultuurcentrum Gildhof, Theater Malpertuis

Begeleiders: Jan Timmerman

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker