In de maat van de zee - Boekvoorstelling
Kunst & Cultuur > Literatuur
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Zaterdag 14 september 2019 (van 20u00 tot 22u00)

/

Brusselsestraat 63

3000 Leuven

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Inleiding: Bart Vonck
Presentatie en interview: Mustafa Kör

Chris Lomme leest gedichten voor uit de bundel en Jokke Schreurs speelt uit zijn cd 'Wannes in jazz'.

In de maat van de zee jagen vissers liederen na, wassen handen vol stroop zich in onschuld – ze blijven plakken. Lieve Desmet deint op de golven, dicht van oud zeer en nieuwe horizonten. De zee is brandpunt, einder en bedding. Ze haakt er gedichten aan vast als gefileerde tijd: het zijn zorgvuldig gecomponeerde vignetten die overstromen van leven.

Een waslijn wordt een laatste vesting tegen de storm, brandglas kleurt een leven, stil gevallen als wind. Daar knipogen souffleuses, ze rapen op wat tussen de plooien viel. De spiegel wordt uit de eieren geroerd, dagen als desserten uitgedeeld. Verzinsels wroeten er in te dichte wouden, gebladerte beschermt als uitheemse handen de oren tegen het gejakker van de dag. Baders nestelen zich, de rug gekeerd naar ’t binnenland. Steeds ruist in de ritmische zinnen de zee, raast ze, krijst ze, spoelt onverwijld thuis aan.

Lieve Desmet (Menen, 1959) werkt in het hoger onderwijs, afdeling Sociaal Werk, en is ombudspersoon patiëntenrechten in de Geestelijke Gezondheidszorg. Ze trad onder meer op met Bram Vermeulen en las voor op diverse literaire evenementen. Gedichten van haar verschenen in verschillende literaire tijdschriften zoals De Brakke Hond, Deus ex Machina en Lust & Gratie en bloemlezingen waaronder Gedichten 1999 en Volmaakte aanwezigheid, volmaakt gemis.

Ze won verschillende prijzen, waaronder de Poëzieprijs 'Beveren/Waas' en de 'Simon Michaël Coninckx prijs Sint-Truiden'. Ze maakt deel uit van de Leuvense groep dichters van DEU (De eenzame uitvaart).

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker