Chalk and Talk: Bart Lodewijks + Pierre Muylle
Kunst & Cultuur > Tentoonstellingen
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Woensdag 13 november 2019 (van 20u00 tot 21u30)

/

Chalk and Talk: Bart Lodewijks + Pierre Muylle

Sint-Jakobsstraat 33

8000 Brugge

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Krijtkunstenaar Bart Lodewijks en curator/kunstenaar Pierre Muylle zoeken, op vraag van KAAP, naar de verhalen van Brugge aan de hand van ontmoetingen met wie woont, leeft, werkt in de stad. Ze duiken samen een paar weken onder in de binnenstad en presenteren tijdens AMOK een eerste statie van een meerjarige tocht, bestemming onbekend.

De krijttekeningen van kunstenaar Bart Lodewijks verbinden plaatsen en mensen met elkaar. In publicaties, lezingen en rondleidingen vertelt hij hoe de ontmoetingen met bewoners het tekenen mogelijk maken. Hij vertelt over de interacties, de sympathie en het vertrouwen, maar ook over de argwaan en de weerstand die de tekening oproept. De verhalen leggen bloot wat zonder krijttekening onzichtbaar was gebleven.

Pierre Muylle creëerde met Zaher een voorstelling met objecten die hij meebracht van zijn reizen door Palestina. Nu duikt hij in zijn eigen stad. Hij volgt daarbij de lijnen van Bart Lodewijks. Op zoek naar de ontmoetingen die hem unieke objecten kunnen opleveren. Op zoek naar de objecten die hem de zonderlinge ontmoetingen aanleveren.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker