ARCHIEFPRESENTATIE: Po√ęzie en protest ‚Äď Het tijdschrift Lotta Poetica (197...
Kunst & Cultuur > Tentoonstellingen
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Za 8 mei 2021 - Zo 29 augustus 2021

/

ARCHIEFPRESENTATIE: Po√ęzie en protest ‚Äď Het tijdschrift Lotta Poetica (197...

Leuvenstraat 32

2000 Antwerpen

GRATIS

Basistarief: 0,00¬†‚ā¨; museumpassmus√©es: 0,00¬†‚ā¨

Naar aanleiding van vijftig jaar Lotta Poetica (1971-1975) wijdt het M HKA een archiefpresentatie aan dit neo-avant-gardetijdschrift. Lotta Poetica was een radicaal en polemisch kunstenaarstijdschrift, opgericht door de Italiaanse kunstenaar Sarenco en Belgische dichter Paul De Vree. Het tijdschrift groeide begin jaren zeventig uit tot de internationale nucleus en voorvechter van de sociaalkritische en ge√ęngageerde visuele po√ęzie: de poesia visiva. De beweging was schatplichtig aan de historische avant-garde en het dada√Įsme.

Aan de hand van documentair archiefmateriaal uit het ICC-archief en het nalatenschap Paul De Vree, geeft de presentatie een beknopt overzicht van het internationale netwerk en de veelzijdige activiteiten (groepstentoonstellingen, performances, publicaties en andere uitgaven) van het tijdschrift in de jaren zeventig. Het kunstenaarsblad Lotta Poetica fungeerde als een katalysator van het artistieke experiment in Vlaanderen en daarbuiten.

De presentatie kadert ook in het Paul Van Ostaijen-jaar en honderd jaar Bezette Stad. Naar aanleiding van die viering zal Alain Arias-Misson op uitnodiging van het M HKA een public poem organiseren in de stad op het einde van de presentatie.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker