Webinar Hoe gezond en evenwichtig plantaardig eten
Kunst & Cultuur > Lezingen & Debatten
DONDERDAG
10
JUNI

Donderdag 10 juni 2021

Van 19u00 tot 20u30

Webinar Hoe gezond en evenwichtig plantaardig eten

thuis

3500 Hasselt

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

De nieuwe voedingsdriehoek legt de nadruk op meer plantaardige voeding. Een plantaardige levensstijl is niet enkel goed voor je ecologische voetafdruk en voor de dieren, maar ook voor jouw gezondheid.

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, betekent plantaardig niet automatisch gezond. En helaas volstaat het ook niet om gewoonweg vlees, vis, eieren en zuivel van je menu te schrappen. Door voedingsmiddelen te schrappen en deze niet volwaardig te vervangen, kan je gezondheid op langere termijn in de problemen komen.

Maar hoe kan je dan gebalanceerd en gezond plantaardig eten? Wat zijn goede plantaardige bronnen van eiwitten? En waar haal je je vitamines vandaan? Tijdens deze infosessie geven wij basisinzichten over verschillende belangrijke voedingsstoffen en de bijhorende plantaardige opties om een gezond en evenwichtig voedingspatroon te hebben. Tijdens deze sessie gaan wij niet dieper in op de effecten van plantaardige voeding op gezondheid. De rest van de infosessie wordt voorzien om vragen vanuit de groep te behandelen.

Doelgroep: deze infosessie is bedoeld voor mensen die willen starten om meer plantaardig te eten, geen gevorderden.

Deze sessie wordt gegeven door Evelyne Mertens: wetenschappelijk medewerker KU Leuven (Faculteit Geneeskunde), Master of science in management en beleid van de gezondheidszorg, vrijwillig diëtiste actief bij EVA vzw, gespecialiseerd in een vegetarisch en veganistisch voedingspatroon, beantwoordt al deze vragen - en nog veel meer- tijdens de infosessie "Hoe gezond en evenwichtig plantaardig eten".

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker