Vibes in d
Muziek > Concerten
DONDERDAG
20
JANUARI

Donderdag 20 januari 2022

Van 20u15 tot 21u45

Vibes in d

Sint-Jorisplein 20

3300 Tienen

€20

Basistarief: 20,00 €

Met ‘Vibes in d’ brengt het internationale kamerorkest Antwerpen Camerata een concert in d mineur, een ingetogen toonaard die ‘droefheid’ maar ook ‘hoop op betere tijden’ als geen ander weet uit te drukken.
Waar het allegro van Vivaldi’s concerto voor fagot nog opgewekt de avond begint, dompelt het daaropvolgende larghetto ons onder in een melancholische sfeer. Vivaldi zou echter Vivaldi niet zijn, als hij ons met het afsluitende allegro molto niet opnieuw wat zou opbeuren.
'Der Tod und das Mädchen’ (oorspronkelijk voor strijkkwartet en nu in een bewerking voor kamerorkest) wordt door veel kenners beschouwd als één van de beste werken uit de complete kamermuziekliteratuur. Diabelli, Schumann, Wagner ... allemaal waren ze lyrisch over de melancholische schoonheid van het 14de strijkkwartet van Franz Schubert. Tussen Vivaldi en Schubert maken we kennis met een speciaal voor Antwerpen Camerata gecomponeerd werk van de jonge Portugese componist Carlos Brito Dias.
Een avond waarop droefheid, angst en melancholie uiteindelijk toch omslaat in hoop, aanvaarding en sereniteit. De lente is in aantocht, al moeten we er nog even op wachten.

Muzikale uitvoering door Antwerpen Camerata:
- DIMITRIS SPOURAS, dirigent
- MAVROUDES TROULLOS, fagot

Programma
- ANTONIO VIVALDI, Concerto voor fagot in d mineur (RV481)
- CARLOS BRITA DIAS, Was birgst du so bang dein Gesicht?
- FRANZ SCHUBERT, Der Tod und das Mädchen

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker