Eerste hulp bij buikkrampjes
Opleidingen & Workshops > Gezondheid & Sport
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Zaterdag 18 september 2021 (van 14u00 tot 16u00)

/

Eerste hulp bij buikkrampjes

Grote Steenweg 13

2600 Berchem (Antwerpen)

€20

Basistarief: 20,00 €

Deze workshop wordt aangeboden door Lava/Ines Rothmann: www.lava.yoga op de locatie van Fleurentine Vroedvrouwen in Antwerpen/Berchem.

Thema: Eerste hulp bij Buikkrampjes!
Do-sessie: baby yoga en baby massage voor momenten als de buik rommelt.
Heeft je baby veel last van buikkrampjes? Heb je reeds aandacht gehad bijvoorbeeld voor het boeren, de manier waarop je fles of borstvoeding geeft, je eigen spijsvertering, allergieën / intoleranties uitgesloten en probiotica of kruiden uitgeprobeerd? Maar wil je eigenlijk nog net iets meer kunnen doen om de krampjes te voorkomen en/of te verlichten? En, vooral dat op een leuke, gezellig manier samen met je baby?
Dan is deze workshop een aanrader! Ook papa’s en grootouders zijn welkom!
Meer informatie: https://lava.yoga/cursussen/8-eerste-hulp-bij-buikkrampjes

De sessie is voor baby’s vanaf 6 weken tot 12 maanden. Ben je niet zeker of de workshop voor je baby geschikt is, neem contact op met de lesgeefster. Leeftijd geeft immers maar een kleine indicatie van je ontwikkeling van je baby.


1) Waarom zijn buikkrampje zo veel voorkomend?
Jonge baby kampen vaak nog met buikkrampjes, omdat het spijfsverteringssysteem nog niet zo goed ontwikkeld is (bv. de peristaltiek is nog niet zo sterk, de darmflora moet zich nog verder ontwikkelen, enz). Soms zorgen voedingsallergieën of intoleranties voor bijkomend ongemak.


2) Inhoud van de workshop
Naast algemene tips om buikkrampjes te verlichten, gaan we een hele waaier aan baby yoga en babymassage technieken oefenen die de spijsvertering van je baby stimuleren. De baby yogaoefeningen brengen meer soepelheid in het bekken, sterken de buik- en rugspieren en bevorderen de lateralisatie van je baby’s hersenen. Allemaal belangrijk voor de volgende stappen in de motorische ontwikkeling van je baby zoals rollen, zitten, kruipen, lopen. We combineren dit met rijmpjes en schenken voldoende aandacht aan massage en ontspanning zowel voor ouders en baby’s.


3) Praktisch:
Data: zaterdag, 18 september 2021, 14u-16u
Locatie: Fleurentine, Grote Steenweg 13, Berchem
Prijs: 20 euro. BE30 1431 0110 3811 (Fintro/BNP Paribas Group)
Inschrijven en meer info: Ines Rothmann, [email protected], 0484.900.794. www.lava.yoga . Vermeld bij je inschrijving de leeftijd van je baby. Van zodra je het inschrijvingsgeld hebt overgeschreven, dan ben je zeker van je plekje. We werken in kleine groepen, dus wees er snel bij.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker