Mannen van 85
Kunst & Cultuur > Theater & Dans
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Woensdag 13 maart 2019 (van 20u00 tot 22u00)

/

Kerkplein 3

2275 Lille

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

‘Mannen van 85’ is een theaterstuk over dementie. Over ontreddering, verdriet, afscheid. Over ontroering, twijfel, blijven liefhebben en moeten loslaten.

Het stuk is geschreven vanuit persoonlijke ervaringen van beide acteurs: Peter Lambert en Johan Van Vaerenbergh. Het verhaal is heel herkenbaar en brengt een delicate problematiek met een gedoseerde kwinkslag voor een groot publiek.

We zien vader en zoon in een heel herkenbare relatie: vader bejaard en alleenwonend, zoon druk bezig en af en toe eens tijd makend voor een bezoekje. En plots, het sluipende begin, vergeten is niet dementeren, zegt de dokter, nog niet.
Het proces is onomkeerbaar, de afloop bekend, maar de weg moeten ze gaan: vader, zoon, broers en zussen. De opnames in het ziekenhuis, de thuiszorg, het rustoord toch niet.

‘Mannen van 85’ is niet confronterend, wel herkenbaar, niet choquerend, wel ontroerend, geen verhaal, maar een belevenis, met alle opgekropte en tegenstrijdige emoties die de ziekte oproept.

Het werkt inspirerend voor familieleden, vrijwilligers, mantelzorgers, zorgverleners en al wie ooit met dementie geconfronteerd is of wordt.

‘Soms zie ik nog mannen van vijfentachtig
Met een gezicht vol zon
en zin, en dan denk ik: godallemachtig
Als ik hem zo nog eens meenemen kon’

In samenwerking met Vormingplus Kempen vzw

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker