Slow Pilot & Sofie Engelen - Slow Pilot Plays Jeff Buckley: 25 Years Of Grace
Muziek > Concerten
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Vrijdag 29 oktober 2021 (van 20u30 tot 22u00)

/

Slow Pilot & Sofie Engelen - Slow Pilot Plays Jeff Buckley: 25 Years Of Grace

Woeker 3

9700 Oudenaarde

€15

Basistarief: 15,00 €

Het iconische album ‘Grace’ van Jeff Buckley bestaat 25 jaar. Toen de plaat in 1994 uitkwam kon niemand voorspellen dat die tot op vandaag een generatie blijvend zou beïnvloeden.

Maar wie was Jeff Buckley? Waaruit haalde hij zijn inspiratie? Wat heeft hij tijdens zijn korte leven meegemaakt? En ook: Wat heeft België met Buckley en Buckley met België? Dat kom je allemaal te weten in deze ‘live rockumentary’: een concert, doorweven met verhalen, video’s en interviews, dat een uniek portret vormt van de man die met zijn versie van “Hallelujah” Cohen haast deed vergeten.

Pieter Peirsman (Slow Pilot, Hooverphonic) wekt met akelige precisie de stem van de betreurde zanger tot leven. Met achter zich een bende nineties kids die elk op hun manier begeesterd waren door deze zingende engel. Wie z’n ogen sluit, waant zich zo terug in de wilde jaren 90.

Maar er is méér: presentatrice en muziekfreak Sofie Engelen (Studio Brussel, Jim TV) loodst je door het verhaal achter de artiest aan de hand van videofragmenten van Buckley en anekdotes van mensen die destijds zijn pad hebben gekruist. Ze interviewde onder meer singer-songwriter en vriend Glen Hansard, Stef Kamil Carlens en andere prominente spelers uit de Belgische muziekscene van toen. Dit leverde uniek beeldmateriaal op dat exclusief tijdens deze show wordt vertoond.

Jeff Buckley trad slechts een paar keer op in België, nog voor hij goed en wel bekend was. Voor de talloze fans die hem nooit live hebben gezien is dit een uitgelezen herkansing, voor anderen dé kans om zich in te wijden in de machtige muzikale erfenis die hij achterliet. Wedden dat uw platenkast na deze voorstelling één album rijker zal worden?

“Een voorstelling die je moet gezien hebben.” (Gazet Van Antwerpen)

"Al vanaf de eerste noot voel je de enorme gedrevenheid en energie van Pieter Peirsman: krachtig gezongen, loepzuiver in het hoge register, zelfs het stemtimbre maakt indruk. Slow Pilot plays Jeff Buckley with a remarkable story to remember. A must see and hear!" (Keys and Chords)

Zang & gitaar: Pieter Peirsman (Slow Pilot, Hooverphonic), bas & backing vocals: Maarten Van Mieghem (Slow Pilot, Yevgueni), drums: Davy Deckmijn (Zornik, Tom Helsen), gitaar & backing vocals: Toon De Coninck (Leroy, Screenstar), freelance presentatrice en muziekfreak (o.a bij Studio Brussel): Sofie Engelen

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker