Archeologiedagen thuis: Digitale kaart Civitas Tungrorum
Kunst & Cultuur > Tentoonstellingen
VRIJDAG
9
OKTOBER

Vrijdag 9 oktober 2020

Vrijdag 9 oktober 2020 (om 0u00)

Zaterdag 10 oktober 2020 (om 0u00)

Zondag 11 oktober 2020 (van 0u00 tot 23u59)

Om 0u00

Archeologiedagen thuis: Digitale kaart Civitas Tungrorum

Kielenstraat 15

3700 Tongeren

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

‘Mapping the civitas Tungrorum’ is een website met dynamische kaarten. https://www.galloromeinsmuseum.be/nl/Collectie-en-onderzoek/Onderzoek/Onderzoek-civitas-Tungrorum
Hiermee exploreer je het gebied van de voormalige civitas Tungrorum, op zoek naar archeologische (bodem)sporen en vindplaatsen uit het verre verleden: de Romeinse tijd, de late ijzertijd en de vroege middeleeuwen. Tongeren was het centrum van de civitas Tungrorum, het bestuursdistrict dat zich uitstrekte zich uit over het oosten van het huidige Vlaanderen en Wallonië, maar ook over kleinere delen van Nederland, Duitsland en Frankrijk..
Welke sporen uit de Romeinse tijd vinden we in dit gebied terug? Waar zijn er resten van Romeinse stadswoningen en villa’s, grafvelden, tempels en verdedigingsmuren? Ook het weggennet brachten we in kaart. Ligt jouw gemeente aan een tweeduizend jaar oude verkeersader? Ontdek het allemaal op de website.
De website toont gegevens uit een databank die werd aangelegd door de vakgroep Archeologie van de Universiteit Gent, in opdracht van het Gallo-Romeins Museum (stad Tongeren). De informatie is vastgelegd in GIS. De provincie Limburg co-financierde het project. De GIS-adviseur van de stad Tongeren werkte mee aan deze website.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker