Jazz Evan Christopher kijk op naar Sidney Bechet en Jimmie Noone
Evenementen
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Woensdag 1 september 2021 (van 14u00 tot 16u00)

/

Zaterdagplein 6

1000 Brussel

€6

Basistarief: 6,00 €

azz is een fascinerende muziekvorm van de zwarte mensen uit de Verenigde Staten, ontstaan aan het einde van de 19de eeuw en wereldwijd bekend geraakt vanaf de jaren dertig van de 20ste eeuw.
Professor Piet van de Craen, lid van de Antwerpse Jazzclub, brengt weer boeiende voordrachten, uitvoerig geïllustreerd met muziek en beeldfragmenten en voorzien van verhalen of anekdotes.
Oudere en nieuwe namen, verrassende klankkleuren en structuren, originele en bizarre kunstenaarsfiguren en vooral veel steengoede muziek die je niet onverschillig zal laten, worden met humor en kennis van zaken voorgesteld.

Woensdag 1 september: Evan Christopher kijkt op naar Sidney Bechet en Jimmie Noone.
We gaan van start met klarinettist Evan Christopher en zijn geestelijke mentoren Sidney Bechet en Jimmie Noone. Hoewel Christopher geboren is in Californië, klopt zijn hart voor New Orleans, waar hij woont en werkt als hij niet op tournee is. Hij is de bedenker van de groep 'Jazz à la créole', werkt vaak nauw samen met mensen uit de 'jazz manouche' wereld en beschikt vooral over een heerlijke houten toon op de klarinet verwijzend naar zijn grote voorgangers Bechet en Noone. Evan Christopher is gewoon een van de belangrijkste klarinettisten van het ogenblik. In een muzikaal gefragmenteerde wereld betekent Evan Christopher luistergenot van de bovenste plank. Als naar gewoonte rijkelijk met films geïllustreerd.

Plaats: BOp vzw (grote zaal eerste verdieping), Zaterdagplein 6, 1000 Brussel

Hoe inschrijven: Gelet op het beperkt aantal plaatsen is vooraf inschrijven verplicht! Men kan enkel inschrijven via het onthaal van het BOp - Zaterdagplein 6 - 1000 Brussel, tel. 02 210 04 60, [email protected] of via deze website.

Bijdrage: 6 euro, 5 euro met BOp-kaart, 2 euro met Paspartoe kansentarief, gratis mits 15 omruilpunten Paspartoe. Vergeet je cultuurbon 2021 (voor inwoners van het Brussels Gewest) niet in te ruilen! Gelieve het correcte bedrag bij voorkeur vóóraf te storten op rekeningnummer BE67 4300 3759 71 87 met vermelding ‘Jazz + datum + code 41725’.

Noteer alvast de volgende data en thema’s van het najaar: inschrijven is nog niet mogelijk!
6 oktober: Gitarist en zanger Jontavious Willis kijkt op naar Robert Johnson en Big Bill Broonzy
10 november: Zangeres Cécile McLorin Salvant kijkt op naar naar Billie Holiday en Ella Fitzgerald.
1 december: Toots Thielemans 100 jaar herdacht met Toots and Friends

EERSTVOLGENDE DATA
01/09/2021 14:00
zaal 1ste verdieping BOp
Basisprijs: €6
BOp-kaart: €5
Paspartoe aan kansentarief: €2
Gratis mits 15 Paspartoe omruilpunten

Gesproken talen : Nederlands

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker