concert THE IMA OF BLATHI XL feat. Peter Verhelst (jazz, folk en wereldmuziek)
Muziek > Concerten
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Vrijdag 28 mei 2021 (van 20u30 tot 22u30)

/

concert THE IMA OF BLATHI XL feat. Peter Verhelst (jazz, folk en wereldmuziek)

Kerkplein

2950 Kapellen

€17

Basistarief: 17,00 €; voorverkoop: 15,00 €

THE IMA OF BLATHI XL feat Peter Verhelst
The International Music Association of BlaBla and Things”.
Improvisatie, lyrisch, poëtisch, explosief, vrij, meditatief, bezwerend en zowat alles ertussen. Western Raga à la minute.
The Ima of Blathi masseert uw oren en neemt u bij uw nekvel.
Het zal klinken en botsen.The Ima of Blathi treedt aan in wisselende bezettingen, de huidige muzikanten zijn :
Nicolas Ankoudinoff, Animus Anima, doorwinterd en geslepen blazer, swingt ver buiten de lijntjes, schakelt moeiteloos over van intiem naar Rock ’n Roll.
Doe alvast een extra paar sokken aan.
Wanneer nodig, zeer repetitief, andere momenten verrassend verfijnd.
Nicolas Mortelmans, Condor Gruppe, Sargam, Roland, Leki fantastisch sitarspeler, gedreven, gepassioneerd en ondertussen een graag geziene muzikant op vele podia.
Joeri Wens
Joeri Wens (1974) volgde een opleiding aan Jazz-studio Antwerpen en bij percussionist en pianist Chris Joris, één van de boegbeelden uit de Belgische Jazzscene.
In 1999 raakte hij gefascineerd door de poëtische, muzikale benadering van grootmeester Madjid Khaladj op Tombak, het basisinstrument binnen de Iraanse percussie. Joeri volgt nu al meer dan 10 jaar les en laat zich telkens opnieuw inspireren door de schoonheid en vernieuwing van Madjid Khaladj.
Joeri Wens is een veelzijdig musicus en ritmisch componist. Als docent legt hij zich voornamelijk toe op de muzikale beleving van jongeren aan de hand van verschillende percussiestijlen, van Brasiliaans tot bodypercussie. Speelplezier verzekerd!
Peter Verhelst
Hoewel hij een geschoold jazzmusicus is heeft een grote liefde voor Arabische muziek, flamenco, Indische en klassieke muziek en zijn muziek wordt dan ook veelal onder de noemer wereldmuziek geplaatst.
Verhelst speelde moderne jazz in de bands Criterium3 (met Chris Mentens en Chris Joris en Herman Pardon) en Multitude, interpreteerde klassieke muziek in Dame Jeanne (met Joeri Wens, Chris Mentens en Laura D'Halleweyn), Saragon (met Anneleen Boehme en Yves Peters) en Indio LOURO. Verhelst speelde tevens samen met Birds That Change Colour

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker