Midzomernachtsdroom
Muziek > Concerten
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Vrijdag 30 april 2021 (van 23u41 tot 1u11)

/

Midzomernachtsdroom

Koningin Astridplein 26

2000 Antwerpen

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

‘Waanzin en liefde maken het brein verhit en scheppen meer fantomen en visioenen dan ooit de koele reden vatten kan.’ Met zijn kenmerkende taalvirtuositeit weet William Shakespeare de boodschap van zijn Midzomernachtsdroom samengebald te presenteren in één prachtzin. Dit betoverende theaterstuk heeft ten huize Mendelssohn, waar het toneelspelen dagelijkse kost was, een bijzondere indruk nagelaten. De Duitse vertaling door August Wilhelm Schlegel gaf componist Felix Mendelssohn de kans om zich te verdiepen in het werk van Shakespeare. Zijn appreciatie voor de dichter leidde tot de compositie van de concertouverture Ein Sommernachtstraum in 1826, toen hij amper zeventien was.

Jaren later, in 1843, voorzag Mendelssohn het volledige theaterwerk van muziek in opdracht van de Pruisische koning Frederik Willem IV. De componist wist de feeërieke sfeer van het theater uitstekend vast te leggen. Robert Schumann en Franz Liszt bewonderden zijn lichtvoetige orkestratie die de muziek deed klinken ‘alsof de feeën zelf aan het spelen zijn’. Liefdesparen, betoverd door elfenkoning Oberon, proberen hun weg naar elkaar terug te vinden in een maanverlicht woud. Bij hun hereniging weerklinkt Mendelssohns wereldberoemde Hochzeitsmarsch.

Antwerp Symphony, theatergezelschap de Roovers en regisseur Jeremy De Ryckere bezegelen het huwelijk tussen magische muziek en prachtige poëzie tijdens deze bijzondere filmproductie.

Dit event wordt uitgezonden op Podium 19, een nieuw en gratis cultuurkanaal. Je kan op Podium 19 terecht voor virtuele voorstellingen, optredens en concerten uit de Vlaamse cultuurhuizen. Podium 19 is te zien op kanaal 19 van Proximus Pickx (kanaal 269 vanuit Brussel of Wallonië), kanaal 99 van Telenet TV, kanaal 20 van Orange TV en uitgesteld via VRT NU. Meer info op www.podium19.be.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker