Sound of Ghent - Beethoven Symfonie nr. 5 met solisten van het Symfonieorkest...
Muziek > Concerten
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Zaterdag 16 januari 2021 (om 20u30)

Zondag 17 januari 2021 (om 0u00)

Maandag 18 januari 2021 (van 0u00 tot 20u30)

/

Sound of Ghent - Beethoven Symfonie nr. 5 met solisten van het Symfonieorkest...

Online event

9000 Gent

€5

Basistarief: 5,00 €

Met tachtig man sterk op een podium samen strijken en blazen zit er nog even niet in, als het van het coronavirus afhangt. Maar geen nood! Met onze concertreeks Beethoven in Pocketsize hebben we onder het motto 'kleine bezetting, groot effect!' het kruim van onze nationale orkesten uitgenodigd om Beethoven's befaamde negen Symfonieën in een unieke, aangepaste kamerbezetting uit te voeren.

Vijf strijkers van het Symfonieorkest van de Munt nemen de imposante en iconische vijfde symfonie voor hun rekening. Zij spelen deze magistrale 'symfonie der symfonieën' in een bewerking van de hand van Carl Friedrich Ebers, een exacte tijdgenoot van Beethoven. Hij bewerkte de symfonie drie jaar na de dood van de componist voor strijkkwintet. In deze ‘reductie’ komt de geniale structuur van het werk, ontvouwd vanuit de vier noten van het overbekende openingsmotief, misschien nog beter tot zijn recht dat in het origineel!

--------------------------------------------------

Met het platform Sound of Ghent bundelen een aantal Gentse cultuurhuizen de krachten voor een gevarieerd online concertaanbod. Onder het moto 'live vanuit je living' bieden we je de kans om tegen een zacht prijsje én volledig coronaproof de beste live concerten met de beste beeld- en geluidskwaliteit te streamen!

? Dit concert werd opgenomen op 27 september in het Industriemuseum in Gent. De uitzending kan op 16 januari online bekeken worden en blijft 48 uur beschikbaar. ?

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker