Citadelic Summer 21: Tito’s Binoculars (carte blanche Viktor Perdieus . ee...
Muziek > Concerten
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Woensdag 18 augustus 2021 (van 20u30 tot 22u00)

/

Citadelic Summer 21: Tito’s Binoculars  (carte blanche Viktor Perdieus . ee...

Citadelpark z/n

9000 Gent

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Van harte welkom op de al weer 14de editie van het Citadelic Summer festival in het Citadelpark. Niet in mei maar in augustus dit jaar. Citadelic is de organisatie van het onafhankelijke kleine Gentse label, el NEGOCITO Records, bijgestaan door heel wat
mensen gepassioneerd door muziek. Wij zijn trots om ook dit jaar jullie te kunnen laten proeven van bands en ensembles die zich vaak situeren in de zone buiten de periferie van de 'main stream' jazz... Originaliteit, de onderbuik van de maatschappij, het ontwikkelen van een eigen stem en de muzikale zoektocht aangaan is wat van jazz een wereldwijde kunstvorm heeft gemaakt. Heel wat interessante muzikanten komen langs maar na de barre tijden die we hebben gekend blijven we toch vooral de Belgische kaart trekken met o.a. Jeroen Van Herzeele, Stéphane Galland, Tuur Florizoone, Steven De Bruyn, Bram De Looze, Fulco, Bart Maris, Ben Sluijs, Roland Van Campenhout om er maar een paar op te noemen...
Maar liefst 6 dagen lang (13-18 augustus) muzikaal avontuur, daar tekenen wij voor met meer dan 25 concerten maar ook met een heus hedendaags kunstenparcours van onze organisatiepartner Croxhapox. We hopen dat u er evenzeer van geniet, dat we samen het Citadelpark even kunnen omtoveren tot een epicentrum van geïnspireerde momenten en gezellig samenzijn, tot een plaats waar creatie voorop staat en waar u kan luisteren naar eigentijdse improvisatiemuziek in een prachtig decor. Naast verkwikkende muziek kan u bij ons doorlopend genieten van een zomerse hap en een frisse dronk, u aangeboden door El Negocito.

tito’s binoculars
carte blanche . eerste ontmoeting van 4 europese improvisatoren: noorwegen - belgië

Voor dit afsluitend improvisatieconcert verzamelt Viktor Perdieus enkele muzikanten rond zich wiens klanken hem al lang intrigeren & inspireren. Hij is de Belgische tenorsaxofonist van dienst bij Ifa Y Xangô, Bambi Pang Pang, Book of Air-project, Don Kapot, ... en altijd op zoek naar een nieuwe muzikale uitdaging.

Frederik Leroux is een Belgische componist, gitarist en banjospeler. Hij is sinds 2018 bandlid bij Flat Earth Society en werkt regelmatig samen met gitarist en banjospeler Ruben Machtelinckx, pianiste Heleen Van Haegenborgh, altsaxofonist Frans Van Isacker e.a. .

Øyvind Skarbø is a Norwegian drummer-composer and is a driving force on the Norwegian improvisation music scene, both as a member and organizer of a number of bands with albums on the wonderful Norvegian label Hubro.

Henrik Munkeby Nørstebø is a trombonist and sound artist based in Berlin and Trondheim, focusing on trombone performance as well as compositional projects utilizing excessive amplification of the brass instrument alongside external sound sources like half-clarinet and various noise generators.

viktor perdieus . saxen
henrik nørstebø . trombone
frederik leroux . gitaren
øyvind skarbø . drums

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker